fbpx
Uutiset

Eetu Laurikainen HPK:n maaliin

JÄÄKIEKKO

Hämeenlinna

HPK on tehnyt loppukauden kattavan lainasopimuksen maalivahti Eetu Laurikaisen kanssa. 22-vuotias Laurikainen on kuulunut tällä kaudella NHL-seura Edmonton Oilersin organisaation. Hän on pelannut yhden ottelun AHL-seura Bakersfield Condorsin joukkueessa.

– Laurikainen on jo varannut lennot ja saapuu Hämeenlinnaan alkuviikosta, mahdollisesti jo maanantaina. Jos valmennusjohto niin päättää, saattaa hän myös pelata jo tiistain kotiottelussa Tapparaa vastaan, kertoo HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela.

Edmonton voi kutsua Laurikaisen takaisin, mikäli seura tekee pelaajasiirtoja tammikuun 6. ja 15. päivien välisenä aikana. Lisäksi Edmonton voi kutsua Laurikaisen takaisin, jos organisaation kaksi maalivahtia loukkaantuvat. Muilta osin Laurikaisen sopimus kattaa loppukauden.

EETU LAURIKAINEN on Jyväskylän JYPin kasvatti, joka debytoi Liigassa viime kaudella Espoon Bluesissa. Bluesin maalilla Laurikainen torjui 37 ottelussa hyvällä torjuntaprosentilla 93,3.

Kerhon toimitusjohtaja Korpela on tyytyväinen Laurikaisen sopimuksen varmistuttua.

– Meillä oli asia viittä vaille valmiina jo lauantaina, mutta Edmontonin päästä meitä kiellettiin julkaisemasta sopimusta. Hienoa, että saimme kuitenkin asiat näinkin pian järjestykseen, Korpela sanoo.

HPK on valahtanut Liigassa jumbosijalle. Muun muassa maalivahtipelin kanssa joukkueella on ollut isoja ongelmia. Veskarikaksikosta Jere Myllyniemi–Kristian Järvinen ei ole ollut pitämään Kerhoa pystyssä vaikeina hetkinä.

KERHON MIEHISTÖSSÄ saattaa tapahtua lähiaikoina myös muita muutoksia.

– Meillä on rajalliset taloudelliset resurssit, mutta koko ajan olemme olleet aktiivisia pelaajamarkkinoilla. Yritämme tietenkin tehdä kaikkemme, että joukkue menestyisi. Tarvittaessa se tarkoittaa myös sitä, että pelaajaliikennettä voi olla molempiin suuntiin, Korpela kertoo.

HPK:n valmennusjohtokin on saanut osansa huonoista esityksistä johtuneesta kritiikistä. Risto Korpelan mukaan Kerho ei ole kuitenkaan tekemässä muutoksia valmennukseensa.

– Joukkueessa on hyvä henki ja asioista on puhuttu koko ajan avoimesti, Korpela sanoo.

HPK:N maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen odottelee Eetu Laurikaiselta hyviä otteita.

– Hän pelasi meitä vastaan viime kaudella Bluesin riveissä ja ainakin silloin hän näytti ihan hyvältä kaverilta. Ihan vihkoon kausi ei voinut mennä, jos hän lähti Espoosta vielä rapakon taaksekin, Lehtonen muistuttaa.

Ihan kylmiltään Lehtonen ei halua uutta veskariaan pelaavaan kokoonpanoon heittää.

– Hän saa ottaa ensin tuntumaa uuteen joukkueeseensa harjoituksissa. Aikaerostakin toipuminen voi viedä hetken aikaa, Lehtonen muistuttaa.

Asiasanat

Menot