Uutiset

Eetu Tuulola iski voittomaalin

HPK:n voitokas tahti jääkiekon A-nuorten liigassa sen kuin jatkuu. Lauantaina HPK haki pisteet Lahdesta, kun se kukisti Pelicansin niukasti 4–3 (3–1, 0–1, 1–1).

Joulukuun ja tammikuun otteluistaan HPK on hävinnyt vain yhden.

Lahdessa ratkaisijan roolin otti itselleen nuorten talviolympialaisiin lähtevä Eetu Tuulola. Hän teki Kerhon voittomaalin ajassa 58.17. Puolustajat Teemu Kaislehto ja Matias Haaranen saivat Tuulolan osumaan syöttöpisteen.

Kaislehdolle Lahden lauantai oli mainio. Hänen saldonsa oli päivän paras 0+3.

Kerho voitti ensimmäisen erän 3–1 Jesse Espon, Kaislehto, Eetu Moberg), Patrik Virran (Niko Lahtinen, Ville-Oskari Heikkilä) ja Julius Valtosen (Virta, Kaislehto) maaleilla.

HPK:n maalia vartioi Joonas Toivonen, joka torjui 19 lahtelaisvetoa.

Lauantaina päättyi myös Kerhon kahdeksan peräkkäisen vieraspelin rypäs. Nyt on edessä kotiotteluiden putki. Seuraavat kuusi otteluaan HPK pelaa tutussa Ritariareenassa.

– Totta kai on taas kiva tulla pelaamaan kotipelejä, tuumi HPK:n päävalmentaja Olli Salo, joka on tyytyväinen joukkueensa vierasputken saldoon.

– Pelaamisemme on nyt hyvällä tasolla. Liikkeemme on ollut monelle vastustajalle myrkkyä ja sitä kautta pelinopeus on parantunut. Kaverit pelaavat toisilleen niin kuin pitää.

Lauantaista Salo luonnehti taisteluvoitoksi.

– Pelasimme todella hyvin ensimmäisen erän. Sen jälkeen kiekollinen pelaamisemme hukkui ja pelinopeudesta jäi uupumaan. Toinen erä oli rikkonainen. Tuomarilinja oli nyt erikoinen. Eivät olleet tuomarit parhaimmillaan, Salo jutteli. (HäSa)

Asiasanat