Uutiset

Egyptiläinen räjähdekoira merkkasi lentokoneen ohjaamon

Turvallisuuden kiristäminen maksaa aina ja joskus myös yllättävissä paikoissa. Tämän sai karvaasti huomata EgyptAir-lentoyhtiö, joka pyrki parantamaan lentojensa turvallisuutta räjähdekoiralla.

Koira oli perjantaina kiertelemässä Kairosta New Yorkiin lähdössä olleen lentokoneen ohjaamoa nuuskien samalla kuono vinossa merkkejä mahdollisista räjähteistä. Työ kuitenkin keskeytyi, kun koira tunsi luontoäidin kutsun ja suhautti ohjaamoon lätäkön, jonka haistelemiseen ei enää tarvittu erikoisherkkää nenää.

Koneen kapteeni määräsi ohjaamon siivottavaksi ja desinfioitavaksi, mikä viivästytti lentoa yli tunnin. Tämä tuli maksamaan lentoyhtiölle 10 000 dollaria (vajaat 7 600 euroa).

”Olen valehtelija”

Georgialainen ukko marssi kymmenen tuntia vilkasta katua päästä päähän kaulassaan kyltti, jossa komeili teksti: Olen valehtelija. Ihmisillä on monen sortin harrastuksia, mutta tämä lukeutuu taatusti niistä merkillisimpiin.

Paitsi että eihän 33-vuotias ukkeli harrastuspohjalta katua mittaillut. Kylttikävelyepisodin takana oli oikeuslaitos, joka miehelle kyseisen kävelykeikan oli määrännyt.

Kylttirangaistun miehen rikos oli yhtä kummallinen kuin hänen saamansa rangaistuskin. Tuomittu oli ihan vapaaehtoisesti hakeutunut poliisien luo valehtelemaan, että kaksi miestä oli siepannut hänet mukaansa. Sen jälkeen miehet kuulemma olivat piesseet ilmoituksen tekijän suorastaan pahanpäiväisesti.

Poliisin tutkittua tapausta kävi ilmi, että miehen kertomus oli sataprosenttisesti mielikuvituksen ellei peräti ruoansulatuselimistön tuotetta. Eikä poliisi vieläkään tiedä, miksi mies käsittämättömän tarinansa sepitti.

Georgiassa on tuomittu kylttirangaistukseen myös 23-vuotias nainen. Hänen kaulaansa oli ripustettu peräti kaksi kylttiä. Toisessa luki Olen varas ja toisessa Minäpä meninkin varastamaan sellaista, jonka eteen olit tehnyt töitä.

STT-AP

Murtovaras, jonka vatsa murisi

Murtovarkauksien tekeminen on kovaa puuhaa. Nälkähän siinä ahkeralle puuhailijalle tulee.

Ohion osavaltiossa Yhdysvalloissa David Palmerin taloon murtautunut henkilö vei mukanaan kolikoita, kameran ja vähän muutakin, mutta sitten yllätti nälkä. Murtovaras on ilmiselvästi pitänyt huushollin keittiössä pienen tauon, jonka aikana hän valmisti ja ahmi juustovoileipiä.

Vain muruset ja tyhjä juustopakkaus jäivät keittiön pöydälle kertomaan tarinaa vorosta, jonka vatsa murisi.

STT

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic