Uutiset

"Ehdottomasti yksi rauhallisimmista päättäjäisviikonlopuista" - Koululaiset kirmasivat kesälaitumille lämpimässä säässä

Helsinki
03.06.2018, 18:10

Kotimaa

Koululaisten kesäloman alkua vietettiin lauantai-iltana myöhään yöhön lämpimässä säässä. Poliisin mukaan illan ja yön aikana häiriökäyttäytymistä oli paljon ympäri maata, mutta isoilta nujakoilta pääosin vältyttiin.
Poliisin mukaan nuorten illanviettopaikat alkoivat olla tyhjillään kello 2-3 aikaan yöllä, Helsingissä hieman aikaisemmin.
Helsingissä alaikäisiltä otettiin poliisin mukaan pois noin 150 litraa mietoja ja noin 10 litraa väkeviä alkoholijuomia. Helsingin pelastuslaitoksella ensihoitotehtäviä oli noin puolitoista kertaa normaalivuorokautta enemmän. Poliisi kuitenkin totesi, että kaikkiaan nuoret juhlivat maltillisemmin kuin moni aikuinen perusviikonloppuna.

Nuorten alkoholinkäytt

Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden toiminnanjohtaja Mirja Silajärvi kuvaili nuorten juhlintaa kaikin puolin rauhalliseksi ja mukavaksi.
– Tämä oli ehdottomasti yksi rauhallisimmista koulujen päättäjäisviikonlopuista. Nuorten alkoholinkäyttö on vähentynyt ja ainakin siinä suhteessa he ovat fiksuuntuneet tosi paljon, Silajärvi totesi.
Kaikesta huolimatta useissa kaupungeissa päihtyneitä nuoria vietiin selviämisasemalle tai pyydettiin vanhempia hakemaan liian päihtynyt jälkikasvunsa kotiin. Jyväskylässä ketään ei tarvinnut viedä putkaan tai selviämisasemalle, mutta Tampereella molempiin päätyi useampi juhlija. Yö oli myös muun muassa Turussa, Porissa ja Oulussa paikoin tavanomaista vilkkaampi.
Pohjanmaan poliisi kertoi, että sen alueella oli hälytystehtäviä illan ja yön aikana kaikkiaan vähän yli 300, eli reilusti enemmän kuin edellisinä vuosina päättäjäispäivänä.
Vantaalla nuoret olivat kokoontuneet erityisesti Kuusijärven ulkoilualueelle sekä Jokiuoman puistoon. Juhlinta äityi illan mittaan aggressiiviseksi, kun Kuusijärvelle ilmaantui riitaa haastavia nuorisoporukoita. Myös Louhelassa Jokiuoman puistossa tilanne kiristyi, ja nuorisotyöntekijät kuvailivat tilannetta ”räjähdysalttiiksi”.
Lukuvuosi päättyi samaan aikaan peruskouluissa, lukioissa ja osassa ammatillisia oppilaitoksia. Kaikkiaan koulunsa päätti yli 160 000 opiskelijaa.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic