fbpx
Uutiset

Ehrnrooth hallitsi Hangon gp-osakilpailua

Marina Ehrnrooth ja Evli Luikka ottivat upean voiton LähiTapiola grand prix -kilpailun Hangon osakilpailussa. Kaikki neljä aiempaa osakilpailua voittanut Susanna Granroth sai tällä kertaa tyytyä sijoihin kaksi ja neljä. Tomi Jalkanen ja Quirinal tulivat kolmansiksi.

Hangon sunnuntaiaamun suunnitelmat menivät uusiksi voimakkaiden ukkoskuurojen takia. Aamupäivän luokat siirrettiin ratsastettaviksi vasta gp-luokan jälkeen ja gp-osakilpailuakin siirrettiin tunnilla eteenpäin, jotta olot olisivat mahdollisimman hyvät.

Ensimmäiselle kierrokselle lähti 19 ratsukkoa. Nollarataa saatiin odotella luokan puoliväliin asti, jolloin Marina Ehrnrooth ja Evli Luikka tekivät helpon näköisesti virhepisteettömän suorituksen. Heti perään Tomi Jalkanen ja Quirinal onnistuivat yhtä hyvin. Nämä olivat kuitenkin ainoat nollat ensimmäiseltä kierrokselta. Sarjaa ylivoimaisesti johtava Susanna Granroth sai yhden pudotuksen sekä Anatevkalla että Baccaralla.

Toiselle kierrokselle Susanna Granroth lähti ensimmäisenä ja teki heti alkuun nopean nollan. Muita virheettömiä ratoja saatiinkin odotella. Susanna Granroth oli itse seuraava virhepisteetön, tällä kertaa Baccaralla, joka alitti vielä Anatevkankin ajan. Heti perään lähti Tomi Jalkanen, joka sai pudotuksen toiseksi viimeisellä esteellä. Aika oli kuitenkin niin hyvä, että hän meni siinä kohtaa luokan toiselle sijalle.

Kisa ratkesi kuitenkin tyylikkäästi, kun Marina Ehrnrooth ja Evli Luikka selvittivät toisenkin kierroksen esteet täysin ilman virhepisteitä eikä kukaan voinut estää hänen voittoaan.

– Rata oli riittävän iso, tarpeeksi haastava ja sillä oli paljon tekemistä. Radalla oli varma fiilis. Luikka eli Luimu on kokenut hevonen, joka keskittyy hyvin tehtäviinsä, Ehrnrooth kehui.

– GP-finaalissa osallistun autojahtiin, koska itse sarjakilpailussa minulla ei enää ole mahdollisuuksia, hän jatkoi

Susanna Granroth muistutti, että sarja ei ole vielä suinkaan taputeltu, vaikka hänellä onkin tukeva johto.

– Kilpailussa voi tapahtua mitä vaan. Odotan innolla finaaleja.

Sarja ratkeaa perinteisessä GP-finaalissa Laakson ratsastusstadionilla Helsingissä 9.–11. syyskuuta.

Avoimen ja nuorten sarjan osakilpailuista kolme parasta ratsastajaa saa suoraan pääsylipun finaalin huipennuksena ratsastettavaan Volkswagen Leading Rider -kilpailuun, missä päävoittona on Volkswagen Golf -henkilöauto. HäSa

 

Asiasanat

Menot