Uutiset

Ei enää eteen ensimmäistä erää

Kahden ottelun viikkotahdilla viime ajat jääkiekkoliigaa pelannut Hämeenlinnan Pallokerho pääsee perjantaina vaihteeksi kotikentälleen, kun Ritariareenaan saapuu vieraaksi jyväskyläläinen JYP. JYP on Kerhoa pisteen edellä kuudentena.

– Meillä on kokemusta JYPistä Jyväskylän päässä. JYP tuli silloin kovaa, mutta me olimme aavistuksen unisia. Meitä vastaan tulee ahkerasti töitä tekevä joukkue, arvioi HPK:n maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen perjantain vastustajaa.

HPK:lla on alla kaksi vierasottelua, joista Porissa tuli voitto ja Tampereella Ilvestä vastaan tappio.

– Meidän pitää viimeistään nyt olla valmiina ottelun alkuun. Siitä on joukkueenkin kanssa puhuttu. Ilves- ja Ässät-pelit olivat samanlaisia pelejä – ensimmäinen erä meni vihkoon ja sen jälkeen olemme kiristäneet kaksi erää ja saatu draivi päälle. Emme voi kuitenkaan antaa illasta toiseen ensimmäistä erää eteen ja hakea sen jälkeen hemmetillisellä pumppauksella 40 minuutin aikana voittoa, Lehtonen muistutti.

Nikkilä tuli tarpeeseen

HPK sai tiistaina puolustuspäähänsä kaivatun vahvistuksen, kun alkukauden loukkaantumisestaan toipunut Petteri Nikkilä oli pelikuntoinen. Avauserän vielä sivusta seurannut Nikkilä tuli toiseen erään mukaan pelaavaan kokoonpanoon ja teki kolmannen erän alussa voittomaalin. Nikkilän mukaan vaisuja alkuja on käyty joukkueen sisällä läpi.

– Asiaa on selvitelty. Eiköhän se ole perjantaina jo kunnossa, puolustaja lupasi.

Nikkilän pelaamisesta ei kovin paljon pitkä poissaolo näkynyt.

– Kiekko poltteli lavassa vielä jonkin verran, mutta eiköhän se siitä lähde. Pikku hiljaa olen jo sataprosenttisessa kunnossa, Nikkilä uskoi. (HäSa)

Asiasanat