Uutiset

Ei enää vain nimiä pelipaidoissa

Parhaillaan Ritariareenan uumenissa suunnitellaan muutoksia, jotka näkyvät yleisölle jo tulevalla kaudella.

HPK on tehnyt monivuotiset yhteistyösopimukset Olvin, Kivikylän kotipalvaamon ja Sportia Hämeenlinnan kanssa ja kaikki kolme pääyhteistyökumppania ovat jatkossa mukana ottelutapahtumien kehittämisessä.

Sponsorisopimus ei siis enää nykyään tarkoita vain mainospalaa pelaajien paidoissa, vaan yhteistyökumppanit ovat yhä suuremmassa roolissa hallissa ja otteluissa.

– Yritimme tehdä tätä sopimusta ensimmäisen kerran jo kahdeksan vuotta sitten ja olemme tyytyväisiä, että tämä nyt toteutui. Hallissa tapahtuu tulevaksi kaudeksi muutoksia sekä myytävissä tuotteissa että yleisilmeessä. Haluamme kehittää otteluita koko perheen tapahtumiksi esimerkiksi erilaisilla kilpailuilla, kertoo Olvin myyntipäällikkö Ari Ahjolinna.

Myös Kivikylä on tulevaisuudessa esillä hallissa näkyvästi.

– Meille on tärkeää, että kumppanit haluavat aidosti kehittää toimintaamme ja työ on startattu saman tien. Yhteistyö on lähtenyt käyntiin hyvin ja molemmat osapuolet ovat aktiivisesti suunnittelemassa tulevaa, HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela sanoo.

Sportia Hämeenlinna puolestaan vastaa jatkossa HPK:n varustetoimituksista. Sportia on jo aiemmin tehnyt yhteistyötä HPK-juniorijääkiekon kanssa.

Rahallisesti yhteistyösopimukset kaikkiaan ovat HPK:lle erittäin merkittäviä ja muodostavat noin kolmanneksen koko liikevaihdosta.

Laadukkaita pelejä luvassa

HPK:lla oli syytä tyytyväisyyteen myös urheilurintamalla. Ensi elokuussa Kerho saa vieraakseen kovia joukkueita itänaapurista.

Kuun puolivälissä pelattavaan Kultakeskus-turnaukseen osallistuvat KHL-joukkueista Sibir Novosibirsk, Jugra Hanty-Mansijsk ja Helsingin Jokerit. Turnauksen lisäksi HPK leireilee elokuun alussa Rovaniemellä ja pelaa siellä kaksi harjoitusottelua TsSKA Moskovaa vastaan.

– Nämä ottelut palvelevat hyvin valmistautumistamme uuteen kauteen. Harjoituspelimme ovat kovin KHL-painotteisia, joten pääsemme pelaamaan laadukkaita otteluita, HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen iloitsee.

Joukkueen kasaaminen on Arvosen mukaan vielä hieman vaiheessa. Pelaajabudjetti on sama kuin viime kaudella.

– Verkot on vesillä ja haemme 3–4 pelaajaa hyökkäyspäähän. Tällä hetkellä KHL sotkee jonkin verran Suomen pelaajaneuvotteluja ja NHL:n sekä AHL:n vapaiden pelaajien siirtorajakin umpeutuu vasta lähiaikoina.

– Täytyy olla tarkkoja ja valita sellaisia pelaajia, jotka sopivat tähän joukkueeseen ja budjettiin, Arvonen sanoo.

Yhtiöittäminen suunnitteilla

Uusien yhteistyökumppaneiden lisäksi HPK:lla saattaa olla edessä vieläkin suurempia muutoksia. Toimitusjohtaja Korpelan mukaan HPK:n yhtiöittämisestä on tehty jo suunnitelmia ja muutos pyritään toteuttamaan.

– Rahat on katsottu valmiiksi ja keskusteluja käyty. Kun realistinen mahdollisuus tulee, toimimme käytännössä heti.

Osakkaita haetaan lähialueilta.

– Tiedämme mitä tavoittelemme ja pidämme huolen siitä, että HPK säilyy yhteisöllisenä ja HPK ry:n rooli pysyy vahvana, Korpela sanoo. (HäSa)

Asiasanat