Uutiset

Ei helppoa perjantainakaan

Suomen kaksoismaaottelusta Sveitsiä vastaan ei tullut marssia Alpeille. Torstaina jääkiekon MM-kisoihin valmistautuva Suomi otti Sveitsistä nihkeän 2–1-voiton lähinnä Joni Ortion torjuntojen ansiosta, mutta perjantaina parempi pelikään ei riittänyt voittoon. Sveitsi oli Ritariareenassa Leijonia parempi voittomaalikilpailussa maalein 5–4 (1–1, 1–1, 2–2).

Voittomaalikilpailun ainoa onnistuja oli Victor Stancescu, joka sai kiekon Mika Järvisen ohi neljännessä parissa. Suomelta epäonnistuivat yrityksissään Sakari Salminen, Pekka Jormakka, Juhamatti Aaltonen ja Janne Pesonen.

– Tänään oli parempi ilme ja peli kuin torstaina, mutta ei mikään huippupeli nytkään. Työmaata piisaa vielä. Tällaisen pelaamisen voi jo hyväksyä, sanoi mietteliäs Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen.

Kaikkiaan Sveitsiä vastaan pelatut maaottelut jättivät valmentajalle happaman maun.

– Viikko ei ollut sellainen kuin haimme. Minulle jäi hampaan koloon. Ensi viikolla pitää suoriutua peleistä paremmin, Jalonen summasi.

Suomi pääsi kokeilemaan maalintekoa ylivoimalla monta kertaa, mutta ei onnistunut kertaakaan.

– Ylivoima oli huonoa. Kiekossa pysyminen ei ollut hyvää ja laukauksia oli liian vähän, päävalmentaja mietti.

Sallinen osui kotiyleisön edessä

Suomi ja Sveitsi latoivat kiekkoa maaliin vuoronperään. Kotijoukkue meni ottelussa kaksi kertaa johtoon (1–0 ja 3–2) Antti Pihlströmin ja Jere Sallisen maaleilla, mutta kaksi kertaa se joutui myös tulemaan takaa tasoihin. Pekka Jormakka kuittasi Andrea Ambühlin 2–1-maalin, ja Juhamatti Aaltonen piti huolen siitä, että Suomi pääsi edes jatkoajalle. Hän tasoitti ottelun kolmen erän loppunumeroiksi 4–4 vajaa puolitoista minuuttia ennen 60 minuutin täyttymistä.

Sallinen on ollut Suomen MM-leirityksessä mukana alusta asti. Tällä kaudella HPK:ssa läpimurtonsa liigaan tehnyt hyökkääjä on nauttinut maajoukkueajastaan.

– Ihan loistava juttu. Harmi, että Kerhon pelit loppuivat niin aikaiseen, mutta täällä on ollut hienoa olla mukana näinkin pitkään. Joukkueessa on hauskoja kavereita ja mukava meininki. Pitäisi vaan pelata vielä paremmin, Sallinen sanoi.

Maajoukkuetoiminta eroaa melkoisesti seurajoukkueen arjesta, mutta Sallinen viihtyy hotellielämässä.

– Täällä ollaan aika paljon yhdessä ympäri maailmaa ja hotelliöitä tulee paljon, mutta minua se ei haittaa. Jukka Jalonen on ammattimainen valmentaja, vaativa ja tietää paljon lajista, Sallinen sanoi.

Jokainen peli on näytön paikka

Sallinen muistutti, että maajoukkueessa pelejä on vähemmän kuin liigassa. Sen takia jokaisen ottelun merkitys on todella suuri.

– SM-liigassa pelataan paljon enemmän kuin täällä. Jokainen ottelu on näytönpaikka. Kaikki laittavat satasen likoon joka ilta. Liigassakin pitää laittaa, mutta näissä peleissä tulee vielä enemmän tunnepuolta mukaan. Liigassa kausi on kuitenkin pitkä.

Ritariareenan kevään huipennus kiinnosti yleisöä. Suomen ja Sveitsin välistä maaottelua oli seuraamassa 4 618 katsojaa. Salliselle oman liigajoukkueen kotihallissa pelaaminen maistui.

– Fiilis oli tosi hieno. Iso kiitos myös yleisölle, jota oli paljon katsomassa. Varmasti joukossa oli muutama Kerho-fanikin. Yleisö piti hyvää meteliä, laitahyökkääjä sanoi

HPK-hyökkääjä ei ollut kokoonpanossa torstaina Porissa.

– Tämä oli ensikosketukseni Sveitsiin. Se oli liikkuva joukkue ja pelasi taitavasti mailalla. Kyllähän se maalin teki, kun paikan sai, Sallinen analysoi.

Kerho-kolmikko mukana Tshekissäkin

22-vuotias hyökkääjä ei vielä ottelun jälkeen tiennyt, jatkuvatko pelit ensi viikolla Tshekin EHT-turnauksessa. Noin tunti perjantain ottelun päättymisen jälkeen Suomen Jääkiekkoliitto kuitenkin tiedotti, että koko Kerhon kolmikko (Sallinen, maalivahti Mika Järvinen ja keskushyökkääjä Ville Viitaluoma) on mukana Tshekkiin matkaavassa joukkueessa.

Leijonat saa Tshekkiin vahvistukseksi KHL-mestari Moskovan Dynamossa pelanneen puolustajan Janne Jalasvaaran ja sarjan finaalitappion Traktor Tsheljabinskin paidassa kokeneen keskushyökkääjän Petri Kontiolan.

Suomen MM-leiriryhmässä eivät jatka Pietarin SKA:n hyökkääjä Teemu Ramstedt ja TPS:n puolustaja Rasmus Ristolainen. Päävalmentaja Jalosen mukaan valmennusjohto tarkkailee myös muutamaa SM-liigan finaalisarjan Tappara–Ässät-pelaajaa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic