Uutiset

Ei hyvältä näytä

Kristiinankaupungin Sporting on jalkapallon Kakkosen läntisen lohkon jumbojoukkue. Se on voittanut tällä kaudella vain kaksi otteluaan.

Hämeenlinnalaisittain on kovin ikävää, että Sporting on ottanut kummatkin voittonsa FC Hämeenlinnasta. Eipä siis ole kovin suuri ihme, että myös Hämeenlinna on vaarassa menettää Kakkosen paikkansa.

Sporting haki täyden pistepotin sunnuntaina Kaurialasta. FC Hämeenlinna tuskainen kausi jatkui 3–2 (2–0) -kotitappiolla. Toisella putoajan paikalla oleva FC Hämeenlinna on kuuden pinnan päässä kolmanneksi viimeisestä joukkueesta Tampereen Ilves-Kissoista, kun kierroksia on jäljellä vielä kymmenen.

FC Hämeenlinnan sunnuntain esitys oli ala-arvoinen. Joukkue sai surkean lähdön, kun Cameron Roget teki Sportingin ensimmäisen 15 sekunnin pelin jälkeen. Roget sai pallon hämeenlinnalaisjoukkuetta Hakasta auttamaan tulleelta Juho Pirttijoelta.

Kolmentoista minuutin pelin jälkeen Sporting johti jo 2–0. Roget oli nyt syöttäjänä ja Johan Hannus maalintekijänä. Pirttijoki oli tässäkin takaiskussa mukana. Nuori mies puolusti Hannusta vaatimattomasti.

Kaikki vastaan

FC Hämeenlinna hallitsi peliä näennäisesti. Ei se saanut kuitenkaan mitään tolkullista aikaan reiluun tuntiin. Kulmureitakin kotijoukkueella oli parikymmentä, mutta järjestään nekin menivät kiville.

Ja siltä alkoi jo näyttää, että kaikki ovat FC Hämeenlinnalla vastassa – tuomaritkin. Julian Tarvoll vei Sportingin jo kolmen maalin johtoon rankkarista, jota ei olisi koskaan pitänyt tuomita. Kotijoukkueen maalivahti Joonas Immonen otti pallon nätisti käsiinsä läpi puolittain päässeeltä Hannukselta. kaikkien yllätykseksi Mohammad Al-Emara vihelsi tilanteesta rankkarin.

Tästähän monen käämit paloivat. Muun muassa FC Hämeenlinnan joukkueenjohtaja mussutti itsensä katsomon puolelle.

– Sanoin mielipiteeni, että rankkarituomio oli huono. Saatoin siinä käyttää myös voimasanoja. Maalivahti ehti ensin palloon ja pallo vietiin pilkulle. En ole ennen sellaistakaan nähnyt. Tyhmää on tietysti vaihtopenkiltä huudella. Se oli turhautuneen miehen ratkaisu, Urponen myönsi pelin jälkeen.

Hämeenlinnan Aleksi Latvanen sai vihdoin pallon Sportingin maaliin. Siinä vaiheessa oli jo yli tunti potkittu palloa sekavasti. Mutta ei kavennuskaan kotijoukkuetta kauheaan takaa-ajoon sytyttänyt.

Viime hetket FC Hämeenlinna pelasi yhden vajaalla, kun Aleksi Topinoja katseli Al-Emaran näyttämää punaista korttia. Siinäkin tuomari teki virheen. Topinoja otti nimittäin pallon täysin puhtaasti vastustajalta.

Mikko Kalervo toi kotijoukkueen vielä maalin päähän, mutta siihen vaatimaton ottelu sitten päättyikin.

Paljon pielessä

FC Hämeenlinnan tilanne on tukala. Se voi pelistä toiseen syyttää tuomareita, jotka ainakin Kakkosen tasolla ovat kieltämättä aika huonoja. Silti suurin syypää vaisuuteensa on FC Hämeenlinna itse. Joukkueen pelaamisessa ei ole oikeastaan minkään valtakunnan tolkkua.

– Monta monessa. Aika moni asia on pielessä, mietti hämeenlinnalaisten valmennukseen kuuluva Jussi Lempinen.

Hän myönsi, että myös henkinen jumi voi olla näkyvissä joukkueen pelissä.

– Mikään ei natsaa ja kaikki menee päin mäntyä – sellaisetkin jutut, joihin itse ei voida vaikuttaa, Lempinen tuumi ja tarkoitti näitä tuomariratkaisuja. (HäSa)

Asiasanat

Menot