Uutiset

Ei nimi miestä pahenna, mutta tuomiota kylläkin

Holtittoman autoilun takia pysäytetty amerikkalaismies kertoi poliiseille kiltisti nimensä olevan Robert. Se ihmetytti kovin virkavallan edustajia. He kun samaan aikaan näkivät mieheen tatuoidun nimen Cecil.

Epäily väärien tietojen antamisesta vei Cecil-Robertin putkaan. Lopulta selvisi sekin, että mies, 25, todellakin on Cecil. Robert taas on Cecilin veli.

Holtiton ajelu ja väärän nimen ilmoittaminen ei tällä kerta ollut Cecilille kannattavaa. Poliisien lähempi tutustuminen autoon aiheutti sen, että Cecil saa syytteen myös huumerikoksesta.

Merkillisen pitkä maraton

Kolme maratonille osallistunutta naista ihmetteli, miten pitkältä Dubain täysmaraton tuntuikaan. He eivät kummastelleet syyttä: kolmikko ohjattiin vahingossa väärälle reitille ja he juoksivat neljä kilometriä ylimatkaa.

Romanian Luminita Talpos sekä Etiopian Hirut Abeira ja Diribe Hunde valittivat erheestä, sillä heidän sijoituksensa putosivat lisälenkin ansiosta. Kolmikko oli virheen tapahtuessa kisan sijoilla kolme, neljä ja viisi.

Lähi-idässä käydyn kisan johto antoi armon käydä oikeudesta. Triolle maksettiin palkkiot niiden sijoitusten mukaan, joilla he olivat joutuessaan väärälle reitille. Näin trio nettosi 8 000, 6 000 ja 4 000 dollaria.

Maratonin oikea mitta on 42 kilometriä ja 195 metriä. Antiikin kertomuksen mukaan kreikkalainen sotilas juoksi tämän matkan, kun hän toi Ateenaan viestiä Marathonin taistelusta.

Patikointia Aatamin puvussa ja vähän Eevankin

Brittipariskunta on saanut 1 363 kilometrin mittaisen kävelymaratoninsa päätökseen. Britannian päästä päähän kävelleen kaksikon patikoinnista tekee pitkän matkan lisäksi oudon se, että heillä oli päällään ainoastaan hatut ja saappaat sekä selässä reput.

– Onpa hauskaa taas pistää lämmintä päälle, Stephen Gough intoili päästyään viimeinkin Melanie Robertsin kanssa pukeutumaan.

Lämpötila saarivaltiossa vajosi ajoittain pelottavan kylmäksi alastomalle ihmiselle. Monen paikkakunnan asukkaat kuitenkin ojensivat kävelijöille auttavan pullonsa.

-Meille tarjottiin muun muassa viskiä. Ihmiset olivat erittäin ystävällisiä, Gough ylistää.

Gough käveli edellisen kerran saman matkan samassa asussa vuosien 2003-2004 vaihteessa. Silloin hänet pidätettiin patikoinnin aikana 14 kertaa. Ilman poliisin puuttumista pariskunta ei päässyt toisellakaan yrittämällä.

Eräs merkillisestä pariskunnasta raivostuneista oli muuan pastori. Poliisi kävi pikaisesti korjaamassa kaksikon pois pastorin näköpiiristä.

Australia houkuttelee turisteja kiroilulla

Australiassa tuumataan, että kiroilu houkuttelee maahan turisteja. Kengurumaa lanseerasi turismin edistämiseksi 180 miljoonan paikallisen dollarin (112 milj. euron) kampanjan, jossa kiroilulla on keskeinen osa.

”Where the bloody hell are you?” (Missä helvetissä oikein olet?), kysyy turismiministeri Fran Baileyn julkistama kampanja.

Australian pääministeri John Howard on sitä mieltä, että moinen mainos on hyvin tehokas. Tammikuussa Howard tosin tuli valittaneeksi, että hyvät tavat ovat katoamassa maasta.

STT

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic