fbpx
Uutiset

Ei ollut alanurkassa valoa

Maanantain 14.11.2005 Hämeen Sanomissa oli Tuulia Viitasen kirjoitus alanurkassa otsikolla Haloo, onko valoo? – Ei ainakaan puolueväellä.

Kirjoitus oli erittäin opettavainen, koska se sisälsi lähes kaikki virheet, joita yhteen kirjoitukseen voidaan saada mahtumaan.

Kirjoitus oli politiikasta negatiivisesti ajatteleville suunnattu nuoleskelu, josta puuttui varsinainen ajatus kokonaan.

Minusta iltapäivälehtityylisiin tarkoitushakuisiin yksittäisiin poimintoihin perustuva solvaaminen ei ole Hämeen Sanomien arvoista tekstiä.

Jonkinlaista ammattitaitoa osoittaisi sekin, jos toimittaja perehtyisi vaikka siihen, miten tilaisuuksia käytännössä järjestetään eikä ryhtyisi amatöörimäisiin täysin virheellisiin yleistyksiin.

Millä tasolla mahdetaan liikkua, kun toimittaja vertaa risteilyä kauneuskilpailuun ja sen jälkeen itse ihmettelee, että ovatko ne tosiaankin kauneuskilpailuja?

Kritiikki on aina tervetullutta ja moittiakin saa.

Jos Tuulia on sitä mieltä, että risteilyt ovat pahasta, hänen olisi pitänyt kertoa, mikä olisi parempi vaihtoehto. Nyt hän vain tyytyi teennäisillä teekkarihuumoritempuilla räksyttämään ilman ajatusta tavalla, joka ei johda mihinkään muuhun kuin varoittavaan esimerkkiin siitä, kuinka erinomaisen huono kirjoitus tehdään.

Ehdotan, että Markku Peltonen antaa muutaman tunnin yksityisopetusta siitä, miten Alanurkkaan kirjoitetaan tiukkaa asiaa ilman kumarteluja tai lukijoiden kosiskelua.

Ehdotan lisäksi, että Tuulia Viitanen saa toisen mahdollisuuden ja hän pääsee ulkomaiselle halpatyövoimalaivalle Tarja Halosen presidenttiristeilylle. Näin Tuulia saa oivan tilaisuuden kirjoittaa siitä, millä tavalla SAK suhtautuu tähän istuvan presidentin toimesta tapahtuvaan suomalaisten merimiesten syrjimiseen.

Ei aina voi onnistua – ei edes joka kerta

Hattula

Menot