Uutiset

Ei saumaa yllätykseen

Hämeenlinnan Pallokerhon päävalmentaja Timo Lehkonen ei turhia selitellyt, kun Kerho jäi pisteittä jääkiekon SM-liigassa Jyväskylän reissullaan. Edellisellä vieraillullaan Kerho ryösti JYP:n kotiluolassa vieraspisteet, mutta tiistaina se ei ollut lähelläkään. Lehkonen myönsi suoraan, että HPK oli tällä kertaa selvästi isäntiään jäljessä.

-Olimme ensimmäistä kertaa minun aikanani ensimmäisessä erässä ihan jaloissa. Hävisimme kaikki ykkösalueen kaksinkamppailut. JYP teki siitä ottelun aikana neljä maalia. Yritimme vähän rimpuilla mukana ja pääsimme tasoihinkin, mutta JYP teki väkisin uudelleen johtomaalin, Lehkonen sanoi.

Kerhon valmentaja suitsutti tällä kertaa vuolaasti vastustajaa.

-JYP on hyvä joukkue. Sillä on neljä kenttää, jotka paineistavat kohti maalia niin kuin pitää. Ei meillä ollut tänään palaa, Lehkonen myönsi.

Vatanen loisti

Silti HPK:llekin on annettava tunnustusta. Se jaksoi joka tapauksessa yrittää loppuun saakka, mutta tällä kertaa vastustaja oli vain laadukkaampi. Varsinkin liigan ykköspakki Sami Vatanen pelasi tiistaina erinomaisesti. Liikkuva ja taitava puolustaja teki kotijoukkueen ensimmäisen maalin ja syötti upeasti toisen. SM-liigaa seuraavien kiekkojännäreiden kannattaa nauttia nuorten miesten taidoista vielä kun he liigaa pelaavat. Ensi kaudella matka vienee jo Atlantin toiselle puolelle NHL-kaukaloihin.

Kotijoukkueesta onnistuivat maalinteossa Vatasen lisäksi Miika Lahti (1+1), Arto Laatikainen (1+1), Ossi Louhivaara ja Jonne Virtanen.

-Tulimme otteluun hyvin ja meillä oli ensimmäisessä erässä paikat laittaa peli pakettiin. HPK:lle voi antaa tunnustusta siitä, että se paransi toiseen erään. Pelasimme kuitenkin kärsivällisesti ja nöyrästi koko ajan. Jaksoimme tehdä töitä loppuun asti, tiivisti JYP:n valmentaja Jyrki Aho ottelun.

HPK:sta maalin makuun pääsivät nelosketjun sentteri Otto Paajanen ja 4-2-kavennuksen kolmannessa erässä tehnyt Marko Luomala. Paajanen johti Kerhon nelosketjua laidoillaan Jere Sallinen ja polvivammastaan toipunut Jan-Mikael Juutilainen. Kolmikko pelasi hyvin, kunnes Kerho menetti sairastuvalle olkapäävamman saaneen Sallisen. Juutilainen pelasi Kari Sihvosen tilalla, joka poti tiistaina kuumetta, eikä ollut kokoonpanossa lainkaan.

Vieraat pääsivät yrittämään maalintekoa ylivoimalla viisi kertaa. JYP:n alivoima kesti kuitenkin joka kerta.

-JYPin alivoima on hyvää. Se ei anna tilaa eikä aikaa, jos kiekkoa ei liikuta, Lehkonen arvioi.

Kolme pistettä helpolla

HPK:n puolustuksessa luutinut Ossi-Petteri Grönholm harmitteli sitä, kuinka helpolla JYP sai tiistaina voittonsa.

-Annoimme kolme pistettä aika helpolla. Vaatii aika paljon enemmän työntekoa, jos haluamme saada peleistä jotain. Meidän pitäisi heittää itse kiekkoa maalille ja hakata irtokiekoista maaleja. Ei pelejä voi antaa vain mennä ohi, Grönholm harmitteli.

Kerho jatkaa pelejään torstaina, kun se saa kotihallissaan vastaansa Espoon Bluesin.

-Silloin pitää kaiken muuttua. Meidän pitää ensinnäkin lähteä peilin kautta rakentamaan touhua. Miettiä mikä on oma hommasi ja tehdä se mahdollisimman hyvin ja mennä viisikkona eteenpäin, Grönholm mietti. (HäSa)

Mainos