Uutiset

Ei se vesi, mutta se verkosto

Hämeenlinnan hiuskeskuksen vesilaskut pienenivät yli puolella, kun taloyhtiö siirtyi huoneistokohtaisiin vesimittareihin.

-Maksoin ennen yhden henkilön mukaan 17 euroa kuussa, nyt vesilasku on kuusi euroa kuussa, parturi-yrittäjä Anneli Helin laskee.

Talossa päätettiin siirtyä huoneistokohtaisiin mittareihin samalla, kun viemäriputkisto pinnoitettiin neljä vuotta sitten. 18 vuotta samassa paikassa liikettä pitänyt Helin toteaa, että hän ei edes tiedä, mikä vesimittarin osuus kustannuksista oli. Samaan aikaan taloyhtiö siirtyi myös kaapeliverkkoon, joten laskuja riitti. Se ei tosin Heliniä haitannut.

-Pääasia, että nyt jokainen maksaa siitä, mitä kuluttaa.

Kahteen kolmesta kerrostalosta, joihin tehdään putkiremontti, asennetaan huoneistokohtaiset vesimittarit, toteaa Isännöinti Kuvajan tekninen isännöitsijä Jarmo Halonen.

-Veden kulutus laskee noin 20 prosentilla mittarin asennuksen jälkeen. Moni alkaa miettiä omaa vedenkäyttötapaansa, kun näkee, mistä lasku koostuu.

Hämeenlinnan seudun veden toimitusjohtaja Timo Heinonen toteaa, että heidän kannaltaan ei ole oleellista, miten paljon ihminen käyttää vettä. Oleellista on se, miten paljon verkoston ylläpito maksaa.

-Meillä pitäisi olla samanlainen systeemi kuin esimerkiksi sähkön laskutuksessa eli vedestä otettaisiin siirtohinnan kaltainen perusmaksu. Sitä kohti pitäisi mennä. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic