Uutiset

Ei tyhjiä jakkaroita Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan terveyskeskuksen lääkäritilanne on tällä hetkellä hyvä.
-Meillä ei ole tyhjiä jakkaroita. Vanajaveden sairaalassa ja ikäihmisten palveluissa on pientä aukkoa, mutta pärjäämme kohtalaisen hyvin. Yhden psykiatrin me kuitenkin ottaisimme, sanoo toimitusjohtaja Risto Mäkinen Hämeenlinnan terveyspalveluista.

Avoinna olevia terveyskeskuslääkärin virkoja ei käytännössä ole, ja sijaistilannekin on kohtalainen. Mäkinen kiittelee avosairaanhoidon ylilääkäriä Virpi Krögeriä.

-Hän on tehnyt systemaattista työtä tässä asiassa. Koulutussysteemit on trimmattu sellaisiksi, että tämä alkaa olla houkutteleva työpaikka.

Ostolääkäreitä on tällä hetkellä kolme. He työskentelevät Hauhon ja Lammin terveysasemilla.

Janakkalassa vajausta

Janakkalassa lääkäritilanne on ollut hyvä koko syksyn, mutta joulukuun alusta lähtien on ollut yhden lääkärin vajaus.

Ylilääkäri Mira Uunimäki sanoo, että tammikuussa tilanne huononee edelleen. Tammikuun puolivälistä kuun loppuun vajausta on 2,5 lääkärin edestä.

-Mutta helmikuussa meillä on taas täysi miehitys, ja samoin siitä eteenpäin. Tilanne paranee, kun nuoria lääkäreitä taas valmistuu, Uunimäki sanoo.

Riihimäki nousee keväällä aallonpohjasta

Vs johtajaylilääkäri Pertti Knuthin mukaan Riihimäen lääkäritilanne aaltoilee. Juuri nyt eletään vaikeita aikoja. Avoterveydenhuollossa on yksi täyttämätön virka, mutta äitiyslomien ja viransijaisuuksien takia vastanoton neljäätoista virkaa hoitaa käytännössä yhdeksän lääkäriä.

Tammikuussa avoterveydenhuollossa aloittaa kolme lääkäriä ja myöhemmin keväällä heitä on tulossa 2-3 lisää.

– Tilanne parantuu oleellisesti, sanoo Knuth.

Osaston lääkäritilanne on nyt hyvä, vain kotisairaanhoidon lääkäri puuttuu. Joulukuussa Riihimäellä on ollut ylimääräinen geriatri purkamassa muistipoliklinikan jonoja. (HäSa)