Uutiset

Ei vieläkään palkintoa

HPK on tästä eteenpäin tiukassa paikassa. Sen on voitettava Oulun Kärpät neljä kertaa peräkkäin, mikäli se mielii pelata tänä keväänä myös puolivälieräsarjan jälkeen. Kärpät otti kolmannen kiinnityksen jääkiekkoliigan välieräpaikkaan kaatamalla HPK:n maanantaina Oulussa 3–2 (0–1, 1–1, 1–0, 1–0).

Kärppien ratkaisumaalin iski ajassa 70.30 Juhamatti Aaltonen. Olympiapronssimitalistin illan toinen maalin päätti ottelun kotijoukkueen juhlaan.

Paikkoja oli HPK:llakin. Vähän ennen Aaltosen maalia kiekko pomppi vaarallisesti Tomi Karhusen maalin tuntumassa, mutta maaliin asti Kerho ei kiekkoa saanut.

Borna Rendulicin tekemät HPK-maalit syöttänyt Juha Kiilholma myönsi, että maanantain ottelun ratkaisu söi miestä.

– Olimme ensimmäisen kympin vähän jaloissa, mutta sen jälkeen peli oli meidän.  Emme saaneet vieläkään pomppuja, mutta uskoa on, että ne sieltä vielä tulevat, Kiilholma sanoi.

Kiilholma jaksoi katkeran tappionkin jälkeen uskoa, että HPK menee puolivälieräsarjasta vielä jatkoon.

– Olemme voittaneet tällä kaudella aiemmin kymmenen ottelua putkeen. Näissä kolmessa pelissäkin olemme näyttäneet, että olemme parempi jengi kuin Kärpät. Kaikki on vielä mahdollista, Kiilholma painotti.

Eri peli, eri säännöt

Ottelun päätuomarit Tom Laaksonen ja Mikko Kaukokari ottivat maanantaina isoa roolia. Juho Keränen taklasi toisessa erässä selästä Jyri Niemen laitaan. Niemi putosi taklauksen voimasta jään pintaan, yritti nousta ylös, mutta ei pystynyt ja joutui lopulta jättämään kentän huoltohenkilökunnan avittamana.

– Hän ei varmastikaan pelaa tällä viikolla. Kova aivotärähdys, mutta onneksi meillä on oma lääkäri mukana, mietti HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen.

Laaksonen ja Kaukokari eivät nähneet tilannetta edes kahden minuutin rangaistuksen arvoisena. Hämeenlinnalaisittain tilanne tuntui epäreilulta, sillä joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa perjantaina Jesse Saarinen sai vastaavasta tilanteesta 2+10 minuutin rangaistuksen ja Aleksi Laakso suihkukomennuksen, vaikka taklausten kohteina olleet Ville Pokka ja Lasse Kukkonen eivät tilanteissa itseään mitenkään edes loukkaantuneet.

– Emme me apuja saaneet, mutta en halua tuomareista itkeäkään. Saimme toki lopussa pari ylivoimaa, mutta emme onnistuneet tekemään maaleja, Kiilholma sanoi.

Perjantaina peliä tuomitsivat eri tuomarit (Timo Favorin ja Anssi Salonen), mutta olisi toivottavaa, että Liigan tuomarilinja säilyisi ottelusta toiseen edes jollain tavalla samanlaisena. Hyvä kysymys on sekin, miksi yksi tuomarikaksikko ei voi viheltää ottelusarjaa alusta loppuun.

Ottelun ensimmäinen rangaistus oli kaiken lisäksi surkuhupaisa. Borna Rendulic tökkäsi Ari Vallinia ylävartaloon kahdella kädellä, jonka jälkeen Vallin pyöri kolme volttia kerien, ja Kaukokari passitti Rendulicin rangaistusaitioon.

Rendulic osui kahdesti

HPK johti ottelua kolmen ensimmäisen erän aikana kahdesti, mutta ei onnistunut johtoaan loppuun asti pitämään. Kärppien avausmaalin iski Joonas Komulainen. Komulainen sai osumaansa mainion syötön Juho Keräseltä. Jatkoerään pelin vei ratkaisija Aaltonen, jonka laukaus painui kolmannen erän alkupuolella ylivoimalla ohi Juuse Saroksen.

Ottelusarja on Kärpillä ensimmäisen kerran katkolla keskiviikkona Hämeenlinnassa. (HäSa)

Asiasanat