fbpx
Uutiset

Eihän siitä mitään kuitenkaan tule¿

Hämeenlinnan, ja sen lähikuntien asiat ovat rempallaan. Suunnitteilla olevasta suurkunnasta, tai sen puutteesta on pelkkää kielteistä sanottavaa. Hämeenlinnalaisille Hattulan selkeä “ei” edustaa suurinta mahdollista kylähulluutta ja hattulalaisille Hämeenlinna on sivistymätön kosija ilman tarvittavia myötäjäisiä. Renkolainen paikallispolitiikka muhii omassa sarjassaan. Miksi kukaan ei ole kiinnostunut mielipiteistä, jotka sisältävät aidon halun kehittää seutukuntaa ja sen asioita.

Eikä siinä kaikki. Vajaat 30 miljoonaa euroa maksava kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehdas on susi jo syntyessään, edessä näyttää olevan Grand Closing ennen avajaisia. Moottoritien kattaminen toimivaksi liike- ja asuinkeskukseksi on maailman hulluin idea sitten sähkön keksimisen jälkeen. Ja Aulankohan on jo pilalla, kun rakentamisen suunnittelu ja volyymi ovat karanneet käsistä. Selviö on sekin, että HPK:lla on mestaruuskrapula, joka johtaa pelilliseen paniikkiin.

Listaa voinee jatkaa loputtomiin. Eikä nyt ole kyse siitä, etteikö tässä nimenomaisessa lehdessä ja toimituksessa arvostettaisi ja kunnioitettaisi kaikkien mielipiteitä. Kun päätös on syntynyt demokratian pelisääntöjen mukaisesti, niin pulinat pois ja töihin. Suomalaisessa yhteiskunnassa on se hyvä puoli, että yleensä ihmiset joutuvat vastaamaan puheistaan ja teoistaan. On oikeita ja vääriä päätöksiä. Vaaleissakin on mahdollista vaikuttaa.

Ei teissä tai meissä hämäläisissä ole mitään sen ihmeellisempää kuin savolaisissa tai karjalaisissa. Yleensä olemme kateellisia kaikesta mitä naapurilla on, ja peiliin katsominen on sallittua vain yön pimeydessä. Hämäläinen hitauskin näyttää pelkältä eilisen lausahdukselta. Joissakin tapauksissa puhutaan jo vauhtisokeudesta.

Yleensä auttaa, kun pyörittää katsetta hieman omaa tonttiaan laajemmalle. Ovatko ne tuhannet ihmiset, jotka ovat muuttaneet, tai ovat muuttamassa Kanta-Hämeeseen täydellisiä idiootteja? Olisiko seudun luonnonkauneudella, loistavalla palvelurakenteella ja hyvillä liikenneyhteyksillä jotakin tekemistä asian kanssa? Uskalikot puhuvat jopa paremmasta elämän laadusta ja mukavista ihmisistä. Karmeita ajatuksia. Aiheuttavat turhaa tyytyväisyyttä.

Näillä kulmilla kansalla näyttää olevan erityisen huono herraonni ja vielä huonompi tuuri paikallisessa elinkeinoelämässä. Kaupunkien ja kuntien johtajat ajattelevat pelkästään omaa ja pienen paikallisen eliitin parasta. He suorastaan ryöväävät verovaramme kaikkiin turhiin palveluihin, joita kukaan ei kuitenkaan käytä. Omituista on sekin, että jotkut yritykset ovat halukkaita aloittamaan yritystoimintaa Kanta-Hämeessä. Taustalla on pakko olla joitakin hämärämiehiä!

Niinhän se vaan menee, ettei siitä mitään kuitenkaan tule. Elämä on paljon helpompaa, kun ei edes yritä. Lannistutaan yhdessä ja heti. Siirretään Helsinki-Tampere -moottoritie pois meitä kehittämästä, tai laitetaan ainakin puomit Riihimäen ja Iittalan tienoille. Ettei vaan meitä häirittäisi.

kari.vaisanen@hameensanomat.fi

Menot