Kolumnit Uutiset

Eikö Apparan voisi jättää jo rauhaan?

Hämeenlinnassa kiisteltiin vuosikausia, kannattaako olympia-allas korjata. Juupas–eipäs -taistelun aikana allas rapistui, ja viime kesänä valmistunut perusteellinen korjaus maksoi maltaita.

Sen jälkeen parkkipaikka pullisteli ja hyppytornissa oli ruuhkaa.

Moni altaan korjausta vastustanutkin myönsi, että kyllähän tästä hyvä tuli. Kaupunkilaiset saivat uuden olohuoneen, jota tultiin kaupungin rajojen ulkopuolelta ihmettelemään.

Parhaillaan kaupunki pohtii Apparan kehittämistä. Kaupunginhallituksessa puidaan ensi viikolla mahdollista yhteistyösopimusta muutaman yrittäjän kanssa, jotka lähtisivät kehittämään Apparaa.

Kaupunki on päätymässä yhteistyöhön TG Klubbenin kanssa, joka taas suunnittelee Apparalla tekevänsä yhteistyötä Mikest oyn ja Lasten liikunnan tuen kanssa.

Hämeen Sanomat uutisoi lauantaina TG Klubbenin ideoivan Apparalle muun muassa veteen laitettavia wibit-vesipuistoja. Sellaisia on nähty jo Hämeenlinnan ja Lammin uimahalleissa. Kyse on vedessä kelluvista jättimäisistä muovisista radoista, joissa voi temppuilla.

Toinen suunnitelma on hyödyntää Apparan metsää rakentamalla sinne Flow park, jossa olisi köysiratoja, liaanihyppyjä, keinuja ja vaijeriliukuja.

Uutisen jälkeen mielipidesivulla alkoi asian ihmettely.

Kaupunkilaiset kysyivät, miksi Apparalle tarvitaan enää yhtään mitään. Eikö se nyt jo riitä? Onhan siellä maauimala, uimaranta ja kahvila!

Tapahtumien kulku on tyypillinen. Aina löytyy niitä, jotka epäilevät. Aina löytyy myös niitä, jotka eivät haluaisi mitään muutettavan, koskaan. Turvallisinta on, jos kaikki pysyy ennallaan, vaikka sitten rapistuen.

Vuoden 1952 jälkeen aluetta ei juuri ole kehitetty. Uimarannalle on tuotu lisää hiekkaa, kotaa on korjattu ja lentopallokentät pykätty, mutta siihen se on jäänyt, lukuun ottamatta altaan korjausta.

Mahtavaa on, että olympia-altaan korjauksen yhteydessä Apparan potentiaali huomattiin. Appara on arvokas paikka, jota kannattaa kehittää.

Se on lähellä keskustaa, luontoa riittää ja mahdollisuuksia on monenlaiseen ulkoiluun.

Olen valittajien kanssa ihan samaa mieltä siitä, että uimarannalle pitää jatkossakin päästä ilmaiseksi. Vesipuisto ja Flow park pitää rakentaa niin, että edelleen Appara toimii ihan perinteisessä virkistyskäytössä uimareille, saunojille, lenkkeilijöille ja hiihtäjille.

Apparalla on kuitenkin tilaa. Kyllä siellä on lääniä vesipuistolle ja metsäliaaneille.

Miksei Apparalla voisi olla vaikkapa kaapelivesilautailua, vesijumppia ja jättihaukien ongintaa?

Kahvilaakin on vara kehittää, vaikka kuinka.

Suunnitelmia tehdessä mielikuvitus on rajana. Käyttäjät eli me lopulta päätämme, mikä kannattaa ja mikä ei.

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic