fbpx
Uutiset

"Eiköhän ryhmän johto kohta kerro, mikä on viisasta"

Keskusta kokoontui miettimään hallitustietään - häviäjän rooli painaa
Keskustan varapuheenjohtaja Hanna-Kaisa Heikkinen totesi, että keskustaryhmä on viisaampia puolentoista tunnin kuluttua, kun ryhmäjohtaja Kuva: Joel Maisalmi
Keskustan varapuheenjohtaja Hanna-Kaisa Heikkinen totesi, että keskustaryhmä on viisaampia puolentoista tunnin kuluttua, kun ryhmäjohtaja Kuva: Joel Maisalmi

Tunnelma tiivistyy Arkadianmäellä sitä mukaan, kun avainryhmät aloittelevat ryhmäkokouksiaan. Hetki sitten keskustan eduskuntaryhmä kokoontui ryhmähuoneeseensa miettimään kimuranttia hallitustilannetta.

Viime päivinä äänenpainot keskustan hallitustiestä ovat lisääntyneet, vaikka puolueesta on viestitetty toistamiseen, että lähtökohtaisesti vaalien voittajien pitää ensin keskustella hallituksen kokoonpanosta.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kommentoi puolueen hallitushaluja maltillisesti.

– Näissä kuvioissa olemme olleet vähän niin, että katsotaan sitten, jos tilanne muuttuu. Aika pitkään ne eli sdp ja kokoomus ovat tahkonneet, Sipilä totesi sdp:n ja kokoomuksen neuvotteluja, jotka kestivät maanantai-illasta tiistain keskipäivään asti.

Hän jatkoi, että keskusta ei vaalien häviäjänä ole hallitukseen lähdössä, ellei jotakin ihmeellistä tapahdu voittajien leirissä. Käytännössä tämä tarkoittaa, etteivät voittajat löydä yhteistä näkemystä.

Olemme pian viisaampia

Puolueen varapuheenjohtaja Hanna-kaisa Heikkinen (kesk.) muistutti niin ikään, että tässä vaiheessa puolue pitäytyy niissä linjoissa, joita puoluevaltuustossa ja -hallituksessa on linjattu eli vaalien voittajien pitää ensin keskustella.

– Olemme viisaampia puolentoista tunnin kuluttua, kun ryhmäjohtaja Antti Kaikkonen sekä Sipilä tuovat ryhmälle lisätietoa siitä, mitä sunnuntain neuvotteluissa puhuttiin. Ryhmän kanta riippuu varmaan näistä keskusteluista.

Keskustan puheenjohtajaehdokkuudesta kieltäytynyt Annika Saarikko kiiruhti viimeisten joukossa ryhmähuoneeseen.

– Eiköhän ryhmän johto meille kohta kerro, mikä on viisasta.

Kärnä vetosi joukkoon

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) vetosi maanantaina keskustalaisiin, että he unohtaisivat hallituksen ja keskittyisivät puolueen uudistamiseen.

Eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Markus Lohi (kesk.) totesi hetki ennen kokouksen alkua, että kokouksessa ei välttämättä äänestetä siitä, pitäisikö puolueen lähteä hallitukseen, jos pyyntö käy.

– Tilanne on auki. Odotellaan hallitustunnustelija Antti Rinteen (sdp.) näkemystä. Pitää muistaa, että meillä on taustalla aika kova tappio. Emme ole kiljuen menemässä mihinkään.

Menot