Uutiset

Eino Kalpala seurasi 90-vuotiskisojaan sisätiloissa

Eino Kalpalan 90-vuotisjuhlapujottelu keräsi kuutisenkymmentä lajin veteraania ”mutkittelemaan” Kalpalinnan kilparinteeseen. Joukossa oli useita entisiä edustusurheilijoita. Kansainvälisyyttä toivat venäläiset ja virolaiset kilpailijat. Sarjoja oli veteraanien lisäksi myös nuoremmille.

Rinne oli saatu kilpailijoita tyydyttävään kuntoon. Suomessa 1995 alkaneessa masters-toiminnassa on noin 200 lisenssikilpailijaa ja parhaissa kilpailuissa noin sata laskijaa.

– Menossa on 23:s kausi ja parhaimmillaan on kilpailussa ollut 160 kisaajaa, kertoi yhdistyksen toiminnassa vahvasti mukana ollut Kalpalinnan kisan vanhin kilpailija helsinkiläisen MIF-seuran Eero Multamäki.

Kisassa oli mukana kolme vuonna 1938 syntynyttä kilpailijaa ja Multamäki oli heistä vanhin.

– Pitihän tässä kilpailussa tietysti itsekin laskea, mutta nyt edetään ”neljällä jalalla”, koska loukkasin polveni ennen ensimmäistäkään kilpailua tällä kaudella. Luonnonlunta ei ole juuri paljoakaan ja tykittäminenkin onnistuu vasta noin 7–8 pakkasasteessa. Töitä kisa on teettänyt, nimikkokisaansa pääosin sisätiloista seurannut Eino Kalpala murehti Suomen nykyisiä luonnonoloja.

– Kyllä minä noin sataa kisaajaa odottelin, mutta ei voi mitään. Porukka ei ole paljoa päässyt laskemaan ja se voi viedä väkeä pois. Onneksi sentään lasketaan kaksi kilpailua. Itse loukkaannuin Rukalla, enkä edes laskiessa vaan ylös tampataessa. Kauden avaus siis siirtyi, jos se sitten alkaakaan. Kauden MM-tason kilpailu käydään Sveitsissä huhtikuussa, hän jatkoi.

53-vuotias Ljubov Stepanova tuli Kalpalinnaan kilpailemaan Pietarista.

– Pietarissa on ihan hyvät mahdollisuudet pujotella. Kaupungin lähellä on kaksitoista rinnetta. Paras lienee entisessä Suomessa Valkjärvellä oleva rinne lähes sadan metrin korkeuserolla,Stepanova kertoi.

Hän on parhaimmillaan ollut maailman cupin kolmonen ikäsarjassaan.

Ensimmäisen laskun nopein nainen oli Stepanova. Miehistä molemmat laskut eteni vauhdikkaimmin Lounais-Hämeen Puikkareiden AnttoKoivula ja toisen laskun nopein nainen oli Tuuli-Tytti Koivula samasta seurasta.

Masters-kilpailun johtajana oli Eino Kalpalan lastenlapsista Jarna Kalpala, joka oli tyytyväinen kisan sujumiseen aikatauissa. HäSa

 

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic