fbpx
Uutiset

EK: Kilpailukykysopimus kattaa 85 prosenttia palkansaajista – Sivistystyönantajat mukana

Yliopistot ja yksityinen opetusala ovat mukana kilpailukykysopimuksessa.

Sivistystyönantajat oli rahoitusalan ohella yksi isoimmista aloista, jonka päätöstä odotettiin siinä vaiheessa, kun Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies ilmoitti EK:n hallituksen kannan ennen seitsemää.

Yliopistojen yleisen työehtosopimuksen parissa olevia osapuolia oli etenkin hiertänyt 24 tunnin työajan lisäys opetus- ja tutkimushenkilöstön tehtävissä, josta päästiin yksimielisyyteen.

– Olemme tyytyväisiä siihen, että työehtosopimuksissamme lisätyöaikaa saatiin osaltaan suunnattua myös opetukseen. Näemme kilpailukykysopimuksen erittäin tärkeänä Suomelle ja toivommekin sopimuksesta mahdollisimman kattavaa, sanoo Sivistystyönantajien toimitusjohtaja Teemu Hassinen.

Kello seitsemään mennessä EK:n arvion mukaan kilpailukykysopimuksen kattavuus oli 85 prosenttia palkansaajista.

Palkansaajien keskusjärjestöjen tapaan EK:n hallitus hyväksyi kilpailukykysopimuksen sillä edellytyksellä, että Metalliliitto on siinä mukana.

Aiemmin auto- ja kuljetusalaliiton mukanaoloa sopimuksessa vaatinut Häkämies piti AKT:n jättäytymistä sopimuksen ulkopuolelle valitettavana.

– Me tietysti lähdimme tähän neuvottelukierrokseen sillä ajatuksella, että kaikki palkansaajaryhmät ovat mukana ja aivan erityisesti kuljetussektori. Tämä on erittäin valitettavaa, ettei AKT ole mukana, mutta siitä huolimatta EK:n hallitus päätti tämän ratkaisun hyväksyä.

EK:n hallituksen päätös oli yksimielinen.

Menot