fbpx
Uutiset

Eläinrääkkäys- ja rattijuopumuskohuissa ryvettynyt Mikkel Näkkäläjärvi lähellä parlamenttipaikkaa

Sdp:n ehdokas Mikkel Näkkäläjärvi joutui kielteiseen julkisuuteen juuri ennen vaaleja. Se ei näytä karkottaneen äänestäjiä.
Mikkel Näkkäläjärvi oli ennakkoäänten perusteella lähellä parlamenttipaikkaa. Kuva: Pekka Aho
Mikkel Näkkäläjärvi oli ennakkoäänten perusteella lähellä parlamenttipaikkaa. Kuva: Pekka Aho

Juuri ennen vaaleja saatu kielteinen julkisuus ei näytä heikentäneen sdp:n ehdokkaan Mikkel Näkkäläjärven suosiota. Näkkäläjärvi tuomittiin vuonna 2006 sakkoihin eläinsuojelurikoksesta, kotirauhan rikkomisesta ja vahingonteosta. Kissan brutaaliin tappamiseen osallistunut Näkkäläjärvi oli tekohetkellä 15-vuotias.

Neljä vuotta myöhemmin Näkkäläjärvi sai ehdollista vankeutta ja sakkoa rattijuopumuksesta. Tuomioita on viime päivinä käsitelty julkisuudesta laajasti.

Näkkäläjärvi oli ennen vaaleja muiden ehdokkaiden tapaan allekirjoittanut lomakkeen, jossa hän vakuutti sdp:lle kertovansa, mikäli hänellä olisi rikostuomio. Näkkäläjärvi on pahoitellut sekä tekojaan että niiden pimittämistä puolueelta.

Ennakkoäänien perusteella Näkkäläjärvi olisi yksi kolmesta sdp:n läpi menevästä ehdokkaasta. Muut puolueesta läpi menossa olevat ovat ennakkosuosikit Miapetra Kumpula-Natri ja Eero Heinäluoma.

Näkkäläjärvi kampanjoi vaaleissa muun muassa ilmastonmuutoksen torjumisella, ihmisoikeuksien edistämisellä sekä teknologisen kehityksen vauhdittamisella.

Menot