Uutiset

Eläinsuojelu alennusmyynnissä

Viime aikoina eläinsuojelusta on puhuttu paljon. Valtio panostaa eläinsuojeluvalvontaan 3,2 miljoonaa lisää rahoitusta tänä vuonna. Miten Hämeenlinna?

Hämeenlinnassa tuotiin löytöeläinpalvelun hankintapäätös lautakuntaan. Kustannukset saatiin kuulemma uudella sopimuksella alemmaksi.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointia ei tarjouspyynnössä eikä päätöstilanteessa esitetty. Valmistelijoiden mukaan hankintakriteeriksi ei asetettu kokonaistaloudellista edullisuutta, koska kriteerejä on vaikea laatia. Ihmettelen vaikeutta, koska sain hyvin helposti Oulun, Rauman ja pääkaupunkiseudun kriteerit.

Halvimman hinnan ja Kattilan välillä oli 1 000 euron ero. Lisäksi Kattila maksaa kaupungille 10 000 euroa vuokraa vuodessa ja työllistää, neuvoo ja opastaa eläinsuojelussa. Näillä seikoilla ei kuulemma ole painoarvoa, kun hankintaperuste on vain se tarjouksen hinta.

Hämeenlinnassa löytöeläintoiminta kilpailutettiin erittäin suppealla tarjouspyynnöllä. Kyseisen tarjouspyynnön lautakunta sai vasta kokouksessa, jossa asiasta päätettiin. Hankintaperustekin oli etukäteen päätetty. En ymmärrä, mihin lautakuntaa tarvittiin, kun kaikki oli jo päätetty.

Esitin kokouksessa, että hankinta keskeytetään ja käynnistetään uusi tarjouspyyntö, jonka hankintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus.

Kokouksessa esitettiin, että esitykseni on laiton. Syrjii kuulemma. Mielestäni on kaikkien etu, että palveluilta vaadittavat edellytykset käydään tarkasti läpi. Asiasta äänestettiin tuloksena 6-6.

Kuulun eläinlääkäriliiton eläinsuojeluvaliokuntaan ja olen kartoittanut tehtyjä tarjouspyyntöjä ja sopimuksia. Hämeenlinnan menettely on riman alitus.

Sara Syyrakki

ympäristö- ja rakennuslautakunnan varajäsen (kesk.)

Hämeenlinna

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic