Uutiset

Elefantit karkumatkalla

Kuusi elefanttia karkasi Soulin eläintarhasta ja aloitti hurjan rynnistyksen kohti kaupungin katuja. Toistaiseksi ei ole tiedossa, ehtikö joku kärsäveijareista vierailla posliinikaupassa.

Elefantit olivat mukana Soulin eläintarhassa järjestetyssä paraatissa. Yhtäkkiä yksi niistä sai päähänsä lähteä omille teilleen katselemaan kaupunkia. Karkulainen sai nopeasti mukaansa viisi seuralaista.

Eläintarhan työntekijät saivat palokunnan avustuksella viisi elefanteista kiinni jokseenkin helposti ja nopeasti. Kuudeskin karkuri jäi lopulta palokunnan haaviin. Se palautettiin aitaukseensa kavereidensa seuraksi ihmettelemään maailman raadollisuutta.

– Paska reissu, mutta tulipahan tehtyä, se lienee tuumaillut kiinni jäätyään.

STT

Kun ei rahat riitä jukolauta…

Romanian pääsarjassa jalkapalloa pelaava Universitatea Craiova on melkoisissa taloudellisissa vaikeuksissa. Ensi lauantain matkan vierasotteluun Clujta vastaan pelaajat joutunevat maksamaan omasta pussistaan.

– Mitä tässä pitäisi oikein tehdä? Meillä ei ole bussia käytettävissämme, eikä seuralla ole rahaa kustantaa meille edes junalippuja, Craiovan puolustaja Marius Iordache manaa.

– Kai me sitten matkustamme otteluun omilla autoillamme ja maksamme kulut itse, puolustaja lisää.

Universitatea Craiovan omistaja Dinel Staicu tarjosi joukkuettaan viime viikolla ilmaiseksi kaupungin omistukseen. Pormestari kieltäytyi kunniasta sanoen, ettei kaupungilla riitä rahaa jalkapallojoukkueen ylläpitämiseen.

Craiovan ahdinko ei ole pelkästä taloudellista sorttia. Joukkue majailee tukevasti sarjataulukon häntäpäänvalvojana, ja todennäköisesti putoaa pääsarjasta ensimmäisen kerran koko historiansa aikana.

STT

Kumiankka koiran mahassa viisi vuotta

Väitetään, että koira saattaa hotkia parempiin suihin melkein mitä tahansa. Ruotsissa paljastunut tapaus tukee väitettä.
Eläinlääkäri on poistanut leikkauksessa turren vatsasta kumiankan, joka oli ollut koiran mahassa viisi vuotta.

Apollo-nimisen koiran isäntä tiesi, että koira oli aikoinaan kietaissut suihinsa kumiankan. Isäntä kuitenkin oletti, että koiruuden mahahapot olivat sulattaneet esineen.

Östersundissa asuva koiranomistaja päätti kuitenkin viedä lemmikin lääkärille, kun se alkoi oksennella.

Kävi ilmi, että Apollon mahassa makasi yhä ylimääräinen leikkieläin. Kun kumiankka saatiin pois, huomattiin, että se oli muuttunut mustaksi ja kivikovaksi.

STT

Marilynin jäämistöä huutokauppaan

Filmitähti Marilyn Monroen jäämistöä tulee huutokauppaan. Noin 200 Marilynille kuulunutta esinettä vaihtaa omistajaa Los Angelesissa Julienin huutokauppahuoneella kesäkuun alussa.

Vasaran alle joutuu muun muassa Marilynin itse maalaama punaisen ruusun kuva, jonka hän olisi halunnut lähettää lahjaksi Yhdysvaltain presidentille John F. Kennedylle. Mukana ovat myös Marilynin ja hänen toisen aviomiehensä Joe DiMaggion avioerotodistus sekä tähden yksityinen puhelinmuistio, josta löytyvät muiden muassa Frank Sinatran ja Henry Fondan tuon ajan numerot.

Marilyn Monroe kuoli vain 36-vuotiaana 5. elokuuta 1962. Kuolinsyyksi ilmoitettiin lääkkeiden yliannostus.

STT

Päivän lehti

21.1.2020