fbpx
Uutiset

Elisa jatkaa vahvan tuloksen takomista - rikkoi ennätyksiään heinä-syyskuussa

Teleoperaattori Elisan vertailukelpoinen liikevoitto oli 110 miljoonaa euroa heinä-syyskuussa. Toimitusjohtaja Veli-Matti Mattilan mukaan yhtiö teki historiansa vahvimman vuosineljännestuloksen.

Tulos ei kuitenkaan kasvanut juurikaan verrattuna viime vuoden kolmanteen vuosineljännekseen, jolloin tulos oli 109 miljoonaa euroa.

Mattilan mukaan tulosta kasvattivat nyt tuottavuuden paraneminen sekä digitaalisten palveluiden ja mobiilin palveluliikevaihdon kasvu.

Kolmannella vuosineljänneksellä yhtiön koko liikevaihto pysyi viime vuoden vastaavan ajan tasolla ja oli 454 miljoonaa euroa. Elisa arvioi, että tämän vuoden liikevaihto nousee kokonaisuudessaan hieman viime vuotta korkeammalle tasolle.5g:n rakentaminen jatkuuElisa on jatkanut 5g-valmiuksien rakentamista Suomessa. Yhtiö kertoo olleensa ensimmäinen operaattori, joka aloitti 5g-valmiuksien rakentamisen Helsinkiin. Aiemmin Elisa on rakentanut 5g-valmiuksia Turkuun, Tampereelle ja Jyväskylään.

Elisa sai Viestintäviraston järjestämässä huutokaupassa runsaan 30 miljoonan euron arvoisen osuuden 5g-taajuuksista, jotka tulevat kaupalliseen käyttöön ensi vuoden alussa.

5g-verkot mahdollistavat huomattavasti nopeamman ja luotettavamman dataliikenteen kuin nykyiset 4g-verkot. 5g-teknologiaa voidaan käyttää muun muassa esineiden välisessä tiedonsiirrossa.


Asiasanat

Menot