fbpx
Uutiset

Elohopea laskee nollan alapuolelle ensi yönä koko Suomessa - ajokeli on huono monin paikoin huomenna

Lämpötilojen ennustetaan laskevan pakkasen puolelle perjantain ja lauantain välisenä yönä, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Joonas Moilanen. Maan etelä- ja keskiosissa lämpötilat laskevat hieman nollan alapuolelle. Pohjois-Lapissa elohopea voi laskea jopa kymmeneen pakkasasteeseen.

Meteorologin mielestä nämä lämpötilat ovat poikkeuksellisia.

– Tähän aikaan vuodesta ei ole yleensä näin paljon yöpakkasta, Moilanen sanoo.

Yöpakkaset voivat jäädyttää tienpinnat, ja ajokeli muuttuu huonoksi yön aikana. Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä lauantaiaamuna monin paikoin maan länsi- ja eteläosissa sekä Pohjois-Pohjanmaalla.

Lauantaina lämpötilat nousevat monin paikoin 5-10 asteen tuntumaan, mutta Pohjois-Lapissa lämpötilat jäävät alle viiden asteen. Lauantaina voi tulla sadekuuroja, mutta myös aurinko voi pilkahtaa pilvien raosta.Matalapaine saapuu SuomeenSuomeen saapuu lauantain ja sunnuntain välisenä yönä sadealue, joka pitää lämpötilat plussan puolella. Matalapaine nostattaa lämpötilat Etelä- ja Keski-Suomessa kymmenen asteen paikkeille, kun muualla maassa lämpötilat liikkuvat viiden asteen molemmin puolin. Pohjois-Lapissa voi myös sataa lunta tai räntää.

Sateet väistyvät sunnuntain aikana itään, mutta sateinen sää jatkuu vielä ensi viikollakin.

– Säätyyppi jatkuu ensi viikolla samanlaisena. Pääosin ollaan plussan puolella, ja myös sateita voi tulla, Moilanen kertoo.

Asiasanat

Menot