Uutiset

Elokuvakeskus uuteen käsittelyyn

Kun Te, arvoisat päättäjät päätitte Verkatehtaalle rakennettavasta elokuvakeskuksesta tiesittekö, että Verkatehtaan elokuvakeskus, jonka kustannusarvio on 2,2 miljoonaa euroa, rakennetaan meidän kaupunkilaisten takaamalla pankkilainalla eikä suinkaan yksityisella rahoituksella kuten Helsingin Sanomat mainitsi!

Muista kustannuksista, kuten salien pinnoitteet, rakenteet, akustiikka, tuolit ja laitteet, teillä tuskin oli riittäviä tietoja!

Meille maksajille ei kerrottu sanakaan!

Elokuvaketju Digital Cinema Mattila & Röhr hankkinee toimintaa pyörittämään alivuokralaisen, ulkopuolisen yrittäjän; näinkö te päätitte? Tämäkö on koko hankkeen tarkoitus?

Kajaanissa vastaavassa hankkeessa, jossa yrittäjänä on sama ketju, elokuvakeskuksen vuokra on 10.50 euroa/m2/kk. Lisäksi veroeuroin tuetaan yrittäjää vuosittain valtuuston päätöksen mukaisesti.

Olitteko valmiit vaatimaan kohtuullisen vuokran, enemmän kuin Kajaanissa ja tukemaan tasapuolisesti kaupunkimme elokuva-alan muita yrittäjiä?

Unohditteko, että meillä on jo kaupungin keskustassa monisalinen elokuvateatteri.

Näemme uusimmatkin elokuvat viivytyksettä elokuvateatterissamme. Nykyinen yrittäjä on taannut palvelut myös silloin, kun elokuva on ollut aallon pohjassa.

Yrittäjä on valmis uudistamaan teatteriaan, jos me kaupunkilaiset äänestämme jaloillamme ja käymme elokuvateatterissamme.

Elokuvateatteri elävöittää keskustaa hurjan paljon enemmän kuin muutama kesäinen karaoke-ilta torin lavalla.

Elokuvateatteri palvelee meitä kaupunkilaisia hyvin ja ilman veroa!

Jos elokuva-alalle halutaan todellista kilpailua, uudet yrittäjät ovat tervetulleita kunnostamaan vanhat elokuvateatterit, Satulinnan ja Hämeen Kinon keskustassa teatterikäyttöön.

Kyseinen Hämeenlinnan Elokuvakeskus-hanke on sekä turha että tuhlaileva ja paikallista yrittäjää syrjivä.

Esitän, että kaupunginvaltuusto avaa keskustelun Elokuvakeskuksesta ja purkaa päätöksensä hankkeen rakentamisesta.

Kyseiseen hankkeeseen varatut eurot on kohdennettava peruspalveluihin!

Timo Paimela

Kaupunkilainen ja veronmaksaja

Hämeenlinna

Mainos