Uutiset

Elomessujen juhlavuotta vietetään tutulla kaavalla

Tulevana viikonloppuna Hämeensaaressa järjestetään Elomessut jo 20. kertaa. Juhlavuoden kunniaksi messuille ei ole kuitenkaan järjestetty erityistä ohjelmaa.

-Vanhalla toimivalla kaavalla mennään ja mukana toki vähän uutta, esimerkiksi myyjiä ja näytöksiä. On tärkeää, että yleisölle on nähtävää. Tämä on monelle merkki syksyn alkamisesta, Hämeen Messut oy:n toimitusjohtaja Kari Markkanen sanoo.

Markkasen mukaan osastoja on myyty hyvin, ja jäljellä on vain hajapaikkoja. Syksyn esityksistään esimakua tarjoilevat Hämeenlinna, Riihimäen, Tampereen ja Valkeakosken teatterit. Myös monet urheiluseurat esittelevät toimintaansa, ja yleisö pääseekin ihailemaan muun muassa capoeiraa ja tankotanssiesityksiä.

-Päälavalle oli tarjolla niin monia esityksiä, ettei kaikille riittänyt aikoja. On kuitenkin hieno juttu, että omaa toimintaa halutaan esitellä.

Markkasen mukaan Elomessuilla on käynyt vuosittain 40 000-50 000 vierailijaa. Samoihin kävijämääriin tähdätään tänäkin vuonna.

-Odotamme menestyksekästä viikonloppua. Täytyy vain toivoa, että sade pysyy poissa, Markkanen sanoo.

Messujen ajaksi Keinusaaren parkkitalo on vuokrattu messuvieraille ilmaiseksi pysäköintitilaksi.

-Kaikille vieraille ei kuitenkaan riitä parkkipaikkoja, joten messuille kannattaa saapua mahdollisuuksien mukaan julkisilla kulkuvälineillä tai kävellen, Markkanen sanoo.

Edessä muutto uusille alueille

Hämeensaaren rakennussuunnitelmat vaikuttavat myös Elomessujen tulevaisuuteen.

-Emme me pysty ikuisesti messuja Hämeensaaressa järjestämään, kun Hämeenkaari puretaan ja tänne rakennetaan uusia taloja. Olemme pohtineet, voiko messuja siirtää tällaisenaan vai täytyykö konseptia muuttaa.

Markkanen harmittelee, että Hämeenlinnassa ei ole vastaavaa avaraa tilaa, jonne messut voisivat Hämeensaaresta ajallaan siirtyä.

-Keskusta on ihanteellinen paikka pitää messuja sijaintinsa vuoksi ja Hämeensaaressa on myös hyvä asfalttipohja. Pelkkä hallikaan ei riittäisi tilaksi, koska haluaisimme pitää Elomessut ulkotapahtumana.

Markkanen pohtii, että tulevaisuudessa messuille ei välttämättä löydy enää yhtenäistä aluetta. Hän kuitenkin uskoo, että Elomessut pystytään järjestämään ainakin parina seuraavana vuonna tuttuun tapaan Hämeensaaressa. (HäSa)

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic