Uutiset

Elsakodin laajennus lähtee rytinällä eteenpäin

Tervakoskella sijaitsevan vanhusten palvelutalo Elsakodin laajennushanke etenee. Janakkalan palvelutalosäätiölle on myönnetty Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn rahoitus laajennuksen rakentamista varten.

-Olemme todella otettuja päätöksestä, Janakkalan palvelutalosäätiön toiminnanjohtaja Pirjo Paloneva sanoo.

-Monta hyvää hanketta jää rannalle, joten kun tähän jakoon pääsee, niin se on todella iloinen asia.

Nyt Janakkalassa odotellaan kesälomien päättymistä, jotta päästään hiomaan suunnitelmia ja käymään hankintaneuvotteluja.

-Syksyllä hanketta viedään rytinällä eteenpäin. Visio on, että ensi keväänä rakentaminen alkaa ja aikaa varataan noin vuosi. Keväällä 2013 Elsakodin laajennus on valmis.


Ympärivuorokautinen hoito suurin muutos

Elsakodin laajennusosaan tulee 20 asuntoa, jotka ovat pinta-alaltaan 29,5-neliöisiä. Nykyisin palvelutalossa on kymmenen 44-neliöistä asuntoa.

Laajennus tuo tullessaan merkittävän muutoksen palvelutalon toimintaan, sillä uudistuneessa Elsakodissa tarjotaan myös ympärivuorokautista hoivaa.

-Tulijoita kyllä on riittävästi. Laajennuksen jälkeen voimme ainakin pieniltä osilta helpottaa sitä pulaa, jota ympärivuorokautisen hoidon paikoista on, Paloneva sanoo.


Sitkeys ja ponnekkuus tuotti tulosta

ARA on varannut Elsakodille 946 000 euroa avustusta sekä 1,75 miljoonaa euroa korkotukilainaa. Laajennuksen hankekustannusarvio on 2,7 miljoonaa euroa.

-Lopullinen määräraha ratkeaa siinä vaiheessa, kun lopulliset kustannukset ovat tiedossa, Paloneva sanoo.

Elsakodin laajennus olisi ollut vaikea toteuttaa ilman ARAn rahoitusta. Janakkalan palvelutalosäätiö olisi joutunut ottamaan koko määrän lainaksi suoraan pankista. Isojen rahojen ollessa kyseessä, se ei olisi ollut palvelusäätiölle helppoa.

-Toiveikkaana ja sitkeästi odotimme tätä päätöstä ja nyt ei onneksi tarvitse huonompaa vaihtoehtoa miettiäkään.

-Tämä on työvoitto palvelutalosäätiölle ja janakkalalaisille. Tällaisten isojen projektien eteenpäin vieminen vaatii sitkeyttä ja ponnekkuutta. Tässä tapauksessa se tuotti tulosta, Paloneva päättää. (HäSa)