Uutiset

Elviksen 70-vuotisjuhlat Gracelandissa

Liki tuhat Elvis Presleyn fania kokoontui sunnuntaina supertähden kotiin Gracelandiin, kun rock’n’rollin kuninkaan syntymästä tuli kuluneeksi 70 vuotta. Elvis syntyi Mississippin Tupelossa 8. 1. 1935 ja kuoli Tennesseen Memphisissä 16. 8.1977.

Gracelandiin saapui viikonlopuksi väkeä myös Euroopasta ja Etelä-Amerikasta.

Elviksen synttärijuhlat alkoivat Gracelandissa fanien laulamalla Happy Birthday -esityksellä. Tämän jälkeen tehtiin selvää syntymäpäiväkakusta, ja sitten oli vuorossa käynti Elviksen haudalla.

Supertähteä muistettiin jenkkilässä myös monin pienemmin juhlin. Yhdysvaltain tv-kanavat esittivät sunnuntaina yhteensä 33 Elviksen filmiä.

Elvis Presleyn levyt myyvät yhä hyvin. Hänen singlensä Jailhouse rock kipusi juuri Britannian sinkkulistan ykköseksi.

Elviksen levyjä on myyty yhteensä yli miljardi kappaletta, mikä tekee hänestä musiikkihistorian menestyneimmän artistin.

STT-DPA

Brittisaaren posti väärälle puolen maailmaa

Britannialle kuuluva etäinen saari Ascension on elellyt ilman postilähetyksiä lokakuusta asti. Kun saaren väestö alkoi ihmetellä asiaa, ilmeni, että kaikki posti oli mennyt väärälle puolen maailmaa Etelä-Amerikkaan.

– Kukaan tällä saarella ei ole saanut mitään postia lokakuun jälkeen, vahvisti tietotekniikan konsultti Paul Knowles Daily Mirror -lehdelle.

Eteläisellä Atlantilla sijaitseva Ascension joutui postipimentoon kahden nimisekaannuksen vuoksi. Osa saaren postista harhaantui Paraguayn pääkaupunkiin, jonka nimi on Asuncion. Loput postista taas päätyi Guyanan pääkaupunkiin Georgetowniin, jolla on sama nimi kuin Ascensionin pääkaupungilla.

– Olemme kehittäneet järjestelmää varmistaaksemme, että tämä ei toistu, muotoili postilaitos Royal Mailin kiusaantunut edustaja.

Hän joutui myöntämään, että vain osa Etelä-Amerikkaan harhautuneesta postista voidaan vielä löytää ja ohjata saarelaisille.

STT-Reuters

Päivän lehti

14.8.2020