Uutiset

Elvis-kitara seikkaili

Elvis Presleyn nimissä tapahtuu edelleen merkillisiä sattumuksia. Tällainen koettiin Yhdysvaltain Nashvillessa, kun Elviksen kuvalla koristettu kolmimetrinen kitara katosi.

Lasikuidusta tehty kitaraveistos hävisi Nashvillen keskustasta. Muutamaa päivä myöhemmin aarre löytyi Nashvillen lähiössä sijaitsevan päiväkodin pihalta.

Elvis-kitaran vohkineet vorot olivat jättäneet ystävällisesti kitaran oheen lappusen, jossa he ilmoittivat tempauksen olleen pilantekoa.

Jättikitara ei ole aivan arvoton. Gibson-kitaroiden edustaja Henry Juszkiewicz arvioi, että Elvis-kitaraveistoksesta saadaan 20 000 dollaria (noin 16 000 euroa), kun se huutokaupataan vuoden lopulla.

STT

Pekingin busseissa matkustaa pitkiä lapsia

Kiinan pääkaupungin Pekingin liikennelaitos tarkistaa lasten pituutta ja ilmaista matkustamista koskevia sääntöjään. Parantunut ravinto kun on saanut aikaan sen, että kiinalaislapset ovat melkoisia hujoppeja verrattuina vuosikymmenten takaisiin heimoveljiinsä.

Tähän asti ilmaiseen bussikyytiin on vaadittu alle 90-senttimetrisyys, mutta pian bussikyyti on ilmainen kaikille alle 120-senttisille lapsille.

– Vielä ei tarkasti tiedetä, milloin uusi pituussääntö tulee voimaan. Mutta alle 120-senttisten lapsien vapaa pääsy koskee vain busseja, ei esimerkiksi elokuvateattereita, uutistoimisto Xinhua muistuttaa uutisessaan.

STT

Roomalaisten saloja paljastuu

Hulluja nuo roomalaiset, kuuluu Asterix-sarjakuvan gallien hokema. Eräs syy moiseen arvioon lienee se, että roomalaiset esiintyivät viileälläkin kelillä paljain jaloin sandaaleissaan.

Nyt brittiläiset arkeologit kuitenkin väittävät, että sandaaliteoria ei pidäkään paikkaansa. Tutkijat ovat saaneet todisteita siitä, että roomalaiset soturit käyttivät varpaat paljaiksi jättävien sandaalien kanssa sukkia, kun he valloittivat Britanniaa.

Todisteita sukka-ja-sandaali-teorian puolesta löytyi Darlingtonin lähistöltä. Tutkija Philippa Walton Newcastlen yliopistosta uskoo, että roomalaiset tulivat näin aloittaneeksi muodin, joka jatkuu tänäkin päivänä.

STT

Päivän lehti

18.1.2020