Uutiset

Elvis tulee kaupunkiin

– Mä pidän vain ruoria, me ollaan laiva ilman kapteenia. Näin kuvailee viikonvaihteen Elvis-tapahtuman järjestelyjä hämeenlinnalainen Jussi Saares. Perinteisen rockin kuninkaan juhlan järjestää The Official Elvis Presley Fan Club of Finlandin Hämeenlinnan osasto.

Rock-Jussina tunnettu Saares toivottaa tapahtumaan tervetulleeksi kaikki rockin ystävät, mutta lupaa samalla yhden asian.

– Meillä soi vain Elvis, joka on levyttänyt noin 800 kappaletta.

Elvis-happening alkaa iltapäivällä yhdeltä, jolloin hotelli Vaakunassa on esillä Elvis-myyntipöytiä ja Elvis-näyttely iltapäiväneljään asti. Paikalla on myös illan pääesiintyjä Jussi Raittinen, jolla on samanlainen yli 20 000 euron kitara kuin Elviksellä oli. Yleisö saa esittää kysymyksiä Raittiselle.

Iltayhdeksältä alkaa musiikkiosuus, jonka tähtenä tuikki Big John & The Billyboys eli fani-klubin kunniajäsen taiteilija Raittinen harvinaisessa juhlakokoonpanossa. Big John on noussut Billyboysseineen lauteille vain kerran aiemmin.

– Jussi on muuten tehnyt levyn Elviksen soittajien kanssa. Ympyrä alkaa sulkeutua.

Tapahtuman toivottu vakioesiintyjä on Teucca and His Rhythm Aces. Rock-Jussi soittaa levyjä.

Järjestelyissä ovat mukana moottoripyöräkerho MC Elvis ja Oldsmobile Club of Finland.

Senteistä satoihin tuhansiin

Raha ratkaisee arkielämässä, mutta keräilijöillä on tunnetusti omat säännöt. Saares esittelee ylpeänä harvinaisia kelanauhoja, joita löytyy sekä saksalaisina että amerikkalaisina versioina.

– Näistä en luovu milloinkaan. Niiden arvo on satoja euroja kappaleelta.
Kirjahyllyn päällä on laatikoissa Elvis-nukkeja, avaamattomissa pakkauksissa tietenkin.

– Pakkauksia ei ole avattu eikä avata. Eivätkä lapset saa leikkiä niillä.
Tavallisten Elvis-keräilytavaroiden hinnat vaihtelevat Saareksen mukaan alle euron postikorteista aitoihin Elviksen paitoihin, joista saa maksaa satoja tuhansia euroja.

– Tällä hetkellä minulla on haussa Elviksen konsertin alkuperäinen lippu.
Saares harmittelee syntyneensä 30 vuotta liian myöhään, mikä vaikeuttaa keräilyä. Hän esittelee ihmisten ullakoilta löytyneitä 1960-luvulla purukumipakkauksissa olleita Elvis-keräilykortteja.

– Toisen romu voi olla toisen aarre.

Lisätietoja Hämeenlinnan Elvis-tapahtumasta ja virallisesta Elvis-ihailijakerhosta saa internetista www.phnet.fi/public/elvisclub.

Päivän lehti

14.8.2020