fbpx
Uutiset

Ely-keskukselta rahaa Pullerin tekonurmeen

Uudenmaan ely-keskus avustaa Hämeenlinnaan Pullerin urheilupuistoon rakennettavaa lämmitettävää tekonurmikenttää ensi vuonna 150 000 eurolla.

Lisäksi Kanta-Hämeessä Loppi saa ely-rahaa Läyliäisten koulun monitoimikentän rakentamiseen 12 000 euroa, Riihimäki Korttiomäen lähiliikuntapaikan rakentamiseen 25 000 euroa ja Tammela koulukeskuksen lähiliikuntapaikan rakentamiseen 40 000 euroa.

Ely-keskus myönsi veikkausvoittovaroista kaikkiaan 3,25 miljoonaa euroa liikuntapaikkarakentamiseen Uudenmaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa.

Avustusta haettiin yhteensä 60 liikuntapaikkahankkeelle ja sitä myönnettiin 42 hankkeelle.

Viimevuotista vähemmän

Uudenmaan ely-keskus on valtionapuviranomainen hankkeissa, joiden arvioidut perustamiskustannukset ovat ilman arvonlisäveroa enintään 700 000 euroa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö tekee päätökset tätä suuremmista hankkeista. Uudenmaan ely-keskuksen käytössä oli tänä vuonna liikuntarahaa 250 000 euroa vähemmän kuin vuonna 2011.

Liikuntapaikka-avustusten jaossa on viime vuosina korostettu erityisesti lähiliikuntapaikkojen merkitystä. Ne sijoittuvat usein koulujen pihoihin ja niillä pyritään lisäämään välituntiliikuntaa. Lähiliikuntapaikkojen avustushakemuksia tuli tänä vuonna 24. Avustusta myönnettiin 23 hakemukselle.

Uudisrakentamisen rinnalla on painottunut olemassa olevien liikuntapaikkojen kunnossapito ja nykyaikaistaminen. Erityisesti pallokenttien peruskorjaamista sekä pallokenttien muuttamista tekonurmikentiksi on tuettu viime vuosina. (HäSa)

Menot