fbpx
Uutiset

EM-mitalitoivot lämmittelivät Lopella

Ala-Hämeen Ampujien tulevaisuus näyttää valoisalta, ainakin mitä tulee skeet-ampujiin. Seuran Eetu Kallioinen, Timi Vallioniemi ja Aleksi Ahokas edustavat nuorissa Suomen maajoukkuetta heinäkuun alun EM-kilpailuissa Italian Lonatossa. Aleksin kaksoisveli Samuli jäi varamieheksi.

AHA:n järjestämä Sako-Franchi GP -skeet-kilpailu keräsi viikonloppuna neljättä kertaa Lopen ampumaradalle Suomen parhaita haulikkoampujia, mutta tärkein koitos se oli seuran omille nuorisoampujille. EM-kolmikko kokeili kisakuntoaan käytännössä seuran sisäiseksi mestaruuskamppailuksi muodostuneessa alle 20-vuotiaiden kilpailussa. Samuli Ahokas täydensi kärkinelikon.

125 laukauksen peruskilpailun ja 16 kiekon semifinaalin jälkeen Vallioniemi johti yhdellä osumalla, mutta hävisi finaalin uusinnassa Kallioiselle. Ahokkaan veljekset kävivät uusintaan huipentuneen kamppailun kolmossijasta, joka päättyi, kuten taistelu viimeisestä EM-paikasta: Aleksin voittoon.

Kallioisen mielestä ammunta kulki, kuten saattoi odottaakin.

– Harjoituksissa ei ole mennyt paljon paremminkaan. Timin kanssa oli tasainen kilpailu. Viimeisellä kierroksella molemmat varmasti tiesivät tilanteen, kuten koko ajan. Hyvä kilpailu, Kallioinen kommentoi.

Vallioniemikin oli tiukkaan kamppailuun tyytyväinen.

– Peruskilpailu sujui hyvin, vaikka yksi huono kierros sattui matkaan. Finaali sujui sitten vähän heikommin, hän analysoi.

Olot olivat tuulesta huolimatta melko hyvät ammuntaan. Tuuli ei tarttunut ampujien mukaan liikaa kiekkoihin eikä lauantain sade haitannut. Sen sijaan aurinko ja sinitaivas sekoittivat hieman taustaa sunnuntaina.

AHA:n kolmikko lähtee Lonatoon mitalitavoittein. Kallioinen jakaa nuorten 125 kiekon maailmanennätyksen tuloksella 124. Sen hän ampui juuri Lonatossa viime syksyn MM-kilpailujen peruskisassa.

Kallioinen jäi MM-finaalissa viidenneksi, mutta voitti Vallioniemen ja Lari Pesosen kanssa hopeaa joukkuekisassa. Joukkuekilpailussa on nytkin Suomen suurin mitalisauma. Vallioniemi osoitti Lopellakin olevansa Kallioisen tasoinen ampuja.

– Voittamaan lähdetään. Varmasti sama tavoite on meillä kaikilla. Ei ole epäselvyyttä, miksi me tätä teemme, Kallioinen linjaa.

Kallioisella on EM-radoilla puolustettavanaan hopeamitali viime vuodelta. Hän vakuuttaa, ettei aiempi menestys ME-tuloksineen vaikuta kilpailemiseen.

– Ei se vielä mitään paineita aiheuta. Se riippuu, mitä lupaa itselleen, mutta toivon mukaan ei. Se on mennyttä, ja sitä on turha miettiä ja spekuloida, 18-vuotias uskoo.

Ennen Italian matkaa kolmikko valmistautuu kahden päivän ajan kotiradallaan, jonne saapuu myös maajoukkuevalmentaja Pentti Saari.

– Se on tärkeä leiri. Katsotaan viimeiset asiat kuntoon, niin voi hyvillä mielin lähteä reissuun, Kallioinen lisää.

Ei liene sattumaa, että juuri metsän keskellä Lopen radoilla on alkanut syntyä kansainvälisen tason ampujalupauksia. Kallioisenkin mielestä rata on mainio paikka harjoitella.

– Tämä on rauhallinen paikka, ja täällä pääsee melkein aina ampumaan. Se on tärkeää, että täällä ei ole juuri syitä, miksei pääsisi harjoittelemaan. HäSa

Asiasanat

Menot