Uutiset

Emil Virtanen testasi kyytiään Lavinnon radalla

Hämeenlinnalainen Emil Virtanen, 11, on aloittanut hyvin kilpailukautensa kartingin X30-sarjassa. Ahveniston Autourheilijoita edustava Emil on KF6-junior-luokan pisteissä neljäntenä kahden kisaviikonlopun jälkeen.

Seuraavan kerran juniori ajaa sarjan pisteistä kolmen viikon kuluttua Lievestuoreella, mutta sitä ennenkin mennään lujaa radoilla. Viikonvaihteessa Virtanen osallistui Lavinnon radalla Hausjärvellä ajettuun harrastajakisaan, jossa saavutuksena oli kaksi kakkossijaa.

Molempina päivinä Virtanen kävi kovan taistelun voitosta. Lauantaina ruutulipulle ensimmäisenä kurvaili Espoon Joni Heikkilä ja sunnuntaina Savonlinnan Kari Kaskinen.

– Lauantaina ajo sujui todella hyvin. Voitin finaalia lukuun ottamatta kaikki eräni. Finaalissakin suunnittelin ajavani kärkeen viimeisellä kierroksella, mutta lähettäjä ei näyttänyt lainkaan viimeisen kierroksen merkkiä ja ruutulippu tuli sen takia hieman yllättäen, Emil nauroi.

Sunnuntain kymmenen kierroksen kisassa Virtanen ennätti johtaa lähtöään jo reilustikin, mutta tällä kertaa pelit eivät laulaneet ihan täysillä. 60-kuutioisen moottorin kaasuttimeen meni vettä ja sehän ei siitä tykännyt. Startin jälkeen varikolla jännättiin hetken vielä sitäkin, lätkäiseekö tuomaristo aikasakkoa sääntöjen vastaisesta ohituksesta.

– Onneksi ei tullut mitään sakkoa, mutta kyllä harmitti, kun kesän ensimmäinen voitto oli niin lähellä, Virtanen pohti.

Emil Virtanen innostui karting-autoilusta kuusivuotiaana. Kilpaa hän on ajanut seitsemänvuotiasta saakka.

– Poika innostui lajista juuri täällä Lavinnon radalla. Sen jälkeen olemme viettäneet kesät kilparadoilla, ja oma juoksuharrastuskin sai jäädä, muistelee Emilin isä, Marko Virtanen, joka menestyi takavuosina Hämeenlinnan Tarmon yleisurheilijoissa.

Emil ajaa toista kauttaan KF6-junioreissa. Viime kaudella hän oli sarjan loppupisteissä viides.

Pojan parhaita saavutuksia on AKK-Motorsportin mestarien kisan cadet-luokan voitto kaudella 2013.

– Tänä vuonna tavoitteenani on sarjamestaruus. Luvassa on paljon kovia kisoja, joissa on mukana myös virolaisia ja venäläisiä kuskeja.

– Tämä Lavinnon kisa oli hyvää harjoitusta ja auton testausta seuraavaan kisaan. Tänä vuonna meillä taitaa olla X30-sarjassa kisoja viitenä viikonvaihteena. Seuraava kisa ajetaan samaan aikaan Jyväskylän MM-rallin kanssa ja vielä ihan samoilla nurkillakin, Virtanen muistuttaa.

Asiasanat