fbpx
Uutiset

Emma-ehdokas syntyi Kaurialassa

Hämeenlinnalaisen Kauriala Societyn julkaisema Black Motor -yhtyeen jazzlevy Hoojaa on valittu vuoden 2012 Emma-ehdokkaaksi jazzlevyjen sarjassa. Kauriala Societyn takana ovat hämeenlinnalainen kuvataiteilija Mikko Myöhänen ja levykauppias Ville Lilja, jotka kertomansa mukaan julkaisevat levyjä, jotka ansaitsevat tulla julkaistuksi.

-Tämä on tällainen äärimmäisen vakava harrastus, Myöhänen kuvailee levytuottajan rooliaan.

Myöhäsen mukaan kaksikko julkaisee levyjä, jotka ansaitsevat tulla julkaistuksi. Pääasiallinen kiinnostus kohdistuu freejazziin ja improvisaatioon.

Black Motorin Hoojaa on Kauriala Societyn kolmas levy. Pari vuotta sitten julkaistu ensilevy oli saman yhtyeen vinyylikiekko Live In Amsterdam. Toisena ilmestyi Erkki Joutsenen Relaxing at Tervalampi.

Molempiin vinyyleihin kuvataiteilija Mikko Myöhänen suunnitteli levynkannet. Hoojaa on yhtiön ensimmäinen cd-levy.

Maalaisjazzia kovassa seurassa

Black Motorin musiikkia luonnehditaan “kotikutoiseksi maalaisjazziksi”, jota esitetään konstailemattomasti akustisilla jazzinstrumenteilla.

Levyllä on säveltäjä Kusti Vuorisen sävellyksiä. Yhtyeen jäsenet ovat saksofonisti Sami Sippola, basisti Ville Rauhala ja rumpali Simo Laihonen.

Jazzkategoriassa Emma-ehdokkaina ovat lisäksi janakkalalaisen Iro Haarlan kvintetti levyllään Vespers, Teemu Viinikainen -trion Nyt! sekä Iiro Rantalan Lost heroes.

Live-esiintyjän palkinnosta kisaavat mm. Chisu ja Jukka Poika. Indie-albumien pystiä tavoittelee mm. Matti Johannes Koivun Toisen maailman nimi.

Kaikki Emma-ehdokkaat julkistetaan 1.12. Emma-gaala järjestetään Espoossa 20.1.

Emma-gaala on Suomen musiikkituottajien yhdistyksen vuosittainen tapahtuma, jossa palkitaan vuoden menestyneimmät taiteilijat ja alan ammattilaiset. (HäSa)

Menot