fbpx
Uutiset

Emma Kanerva ja Dambacu venyivät triplaan

Kouluratsastaja Emma Kanerva ja Dambacu tanssivat komeaan triplaan ensi vierailullaan Helsingin Horse Show’ssa. Kaksikko kruunasi sunnuntaina täydellisen kisaviikkonsa leikkimielisen pudotuskilpailun voitolla.

Kanerva sai elämänsä suosionosoitukset, kun hän otti jääkiekkomaajoukkueen peliasussa kisaviikon kolmannen mestaruutensa. Kanerva tahditti suoritustaan minikokoisella kiekkomailalla.

– Ajattelin, että asun pitää olla jääkiekon pelipaita, kun jäähallissa kerran kilpaillaan, Kanerva sanoi.

Kilpailumuoto on hevosten kannalta vaativa, kun radalla on kaksi ratsukkoa samaan aikaan ja yleisö kannustaa suosikeitaan.

– Olin yllättynyt ja iloinen, kun Dambacu pysyi niin rauhallisena. Se oli tänään jopa parempi kuin eilen kürissä, Kanerva ihasteli

Kanerva oli Horse Show’n ensikertalainen ja osallistui ensi kertaa myös pudotuskilpailuun.

– Oli haastava seurata, missä toinen ratsukko meni, mutta hauskaa oli. Ihmettelin ennalta tämän kilpailun ratoja, mutta hyvin ne silti toimivat, Kanerva totesi.

Kanervan kausi jatkuu hallikisoissa. Hän osallistuu ainakin Neumünsterin maailmancupiin, ja päättää sen jälkeen cupin jatkosta.

Rotterdamin EM-kisat elokuussa ovat Kanervan ensi kauden päätavoite. Vuoden alussa alkaa myös pisteiden saalistus Tokion 2020 olympiarankingia varten.Tallberg otti viiden tähden voitonEmma Tallberg ratsasti Arven-tammalla uransa ensimmäisen viiden tähden voiton sunnuntain 140 sentin aikaratsastusfinaalista. Hän odotti kilpailusta jo ennalta hyvää tulosta.

– Arven on tuntunut hyvältä koko viikonlopun. Se on ollut nopea ja sopii hyvin näihin luokkiin, Tallberg kertoi.

– Tiesin, että voin olla kärjen tuntumassa, jos kaikki menee hyvin.

Saksan Philipp Weishaupt otti hevosella Sansibar 145-finaalin voiton. Lauantaina hän ennätti jo voittaa viiden tähden gp-luokan Asathir-hevosella.

Hollannin Jur Vrieling ja Dallas ratsastivat 145-luokassa toiseksi. Britannian kokenut Michael Whitaker ja Arlo de Blondel ottivat kolmossijan.Kontio jäi 32:nneksiKokeneen ratamestarin, brasilialaisen Guilherme Jorgen esterata oli suomalaisille liian kavala Helsingin Horse Show’n maailmancupissa. Anna-Julia Kontio ja Ornellaia jäivät Show’n loppuhuipennuksessa 32:nneksi. Emma Broändan ja Norrisin kilpailu päättyi keskeytykseen.

Kontio ja Ornellaia hukkasivat rytminsä radan korkeimmalla 165 sentin esteellä tulleen pudotuksen jälkeen. Vaikeassa kolmen esteen yhdistelmässä kaksikolle tuli kaksi virhettä lisää.

Jorgen tavoitteena oli rata, jolla tulisi kahdeksan perusradan nollatulosta.

– Tavoitteena on kahdeksan. 6-10:n ratsun uusinta olisi ihan OK-tulos, Jorge kaavaili ennen kilpailua.

Ratamestari osasi asiansa, sillä uusintaan selvisi kymmenen ratsukkoa.

Belgialainen Gudrun Patteet oli hevosellaan Sea Coast Pebbles uusinnan sadasosakamppailun voittaja. Saksan Hans-Dieter Dreher ja Embassy jäivät voittajasta 0,17 sekuntia. Peder Fredricson ja Hansson-hevonen ottivat kolmossijan Ruotsiin 0,21 sekuntia voittajaa hitaampina.

Myös Saksan Philipp Weishaupt ratsasti Asathirin alle 40 sekunnin aikaan uusinnassa.

Asiasanat

Menot