fbpx
Uutiset

Emme ole uhkailleet emmekä kosineet

Tuulos voi hyvin. Miksi ihmeessä Heikki Karisto (kesk.) jaksaa kylvää epäluuloa siitä, että se ei jatkuisi suuremmassa kokonaisuudessa. Kuka kävisi lopettamassa hyvinvoinnin? Ne uudet valtuutetutko? Tai uudet lautakunnat? Tai uudet aluetoimikunnat? Vai haluaisiko sitä jo nykyisinkin toimiva seudullinen kolmas sektori?

Miksi?

Ja miksi Tuulonen, Demolite, talotehdas tai uusi koulu palaneen tilalle olisivat jääneet tulematta? Miksi, miksi ja miksi? Suuren byrokratian vuoksi, sanoo Karisto. Mitäs se sellainen on, ihmettelee hämeenlinnalainen.

Ei viisautta, osaamista ja seudun vetovoimaisuuden käytön ja kasvun ymmärtämistä ole rajattu kunkin nykyisen kuntamme rajojen sisälle. Eikä kaikki osaamattomuus, välinpitämättömyys ja omaan napaan tuijottaminen ole hämeenlinnalaisuutta. Nekin ominaisuudet ovat seudullemme tasaisesti ripoteltu.

Haluaisin vielä korjata erään usein toistuneen väitteen siitä, että Hämeenlinnan demarit olisivat harrastaneet johonkin suuntaan uhkailua ja jopa kosintaa.

Olemme alusta asti olleet vilpittömin mielin mukana kehittämässä seutuyhteistyötä ja pyrkineet vastuullisesti ottamaan vastaan kaiken sen tiedon, mitä vuosien mittaan ja viimeksi Aija Tuimalan toimesta tuotettu on. Ja olemme myös paneutuneet siihen, kuten olen Hämeenlinnassa huomannut yleisesti kaikkien ryhmien tehneen.

Tiedon mukana vastuu ja yhteinen huoli nykyisten kuntien tulevaisuudesta on kasvanut. Siksi tuntuu jopa loukkaavalta lukea ja kuulla päivittäin, miten me hämeenlinnalaiset olemme ensin ahdistamassa pienet kunnat nurkkaan ja sitten jättämässä ne heitteille.

Emme ole uhkailleet emmekä kosineet, vaan pyrkineet kertomaan käsityksemme tulevaisuudesta. Ja siihen kuuluu asioista päättäminen

Ei tämä meillekään Hämeenlinnassa helppo yhtälö ole. Vaikeinta on päättää, minkä kokoisen kunnan synnyttämiseen olemme valmiita lähtemään. Sitten seuraa kuntayhtymien pohdinta¿ ja riittävässä määrin kaikkea muuta.

Mutta vielä Miia Antinille: Järjestetäänkös Hattulassa vielä kansanäänestys, vai ymmärsinkö väärin¿

Timo Lahtinen

valtuustoryhmän puheenjohtaja (sd.)

H��meenlinna

Menot