Uutiset

Emmi Leinonen pelaa ensi kaudella Kerhossa

Neljä kautta Yhdysvalloissa Minnesotan Maverick-joukkueessa pelannut Emmi Leinonen, 23, vahvistaa HPK:n naisten joukkuetta ensi kaudella. Ähtärissä asuva laitahyökkääjä päättää opiskelunsa Mankaton yliopistossa syksyllä ja on viimeistään loppuvuodesta valmis edustamaan uutta seuraansa.

Leinonen on pelannut SM-sarjassa neljä vuotta sitten Jyväskylän Hockey Catsissä. Suomessa hän on edustanut myös Alavuden Peli-Veikkoja.

Naisten maaotteluita Leinosella on tilastoissaan 23 (tehot 2+0). Hän on pelannut myös eri nuorisomaajoukkueissa (18-22-vuotiaat) yhtensä 20 maaottelua.

Leinonen opiskelee vanginvartijaksi ja ehdonalaisvalvojaksi. Hämeenlinnaan kiekkoilijan houkuttelivat tutut pelaajat.

-Kerhossa on montakin tuttua pelaajaa. Riikka Norosen kanssa pelasimme Jyväskylässä samassa kentällisessäkin. Hän on kehunut HPK:n joukkuetta ja organisaatiota. Hämeenlinnassa on myös hyvät mahdollisuudet työllistyä alalleni, Leinonen pohtii.

173-senttinen Leinonen on vahva kiekkoilija. HPK:n manageri Jorma Hassinen uskoo kiekkoilijan täyttävän paikkansa Kerhossa.

-Emmi on maajoukkuetason pelaaja, joka on todellinen voimalaituri. On upeaa, että saimme hänet ensi kauden joukkueeseemme, Hassinen sanoo.

Leinosen pelit ovat jo tältä kaudelta ohi rapakon takana. Kerhoon liittymistään hän odottelee innostuneena.

-Vuodet Minnesotassa ovat kasvattaneet minua sekä pelaajana että ihmisenä. Tulen todella mielelläni Hämeenlinnaan, ja olen asettanut tavoitteekseni päästä myös vuoden 2014 Sotshin olympiajoukkueeseen, Leinonen suunnittelee.

Leinonen on seurannut mielenkiinnolla HPK:n menoa SM-sarjassa. Hän uskoo joukkueen taistelevan tänäkin suomenmestaruudesta.


Viisi sopimusta tällä viikolla

HPK aloittaa SM-sarjan välierät Kärppiä vastaan lauantaina Oulussa. Pudotuspelien käydessä kuumimmillaan seura on sorvannut jo 11 uutta pelaajasopimusta.

-Leinosen vuoden mittaisen sopimuksen lisäksi olemme tehneet tällä viikolla sopimukset myös Fanny Jalosen, Jutta Stoltenbergin, Hanna Honkosen ja Katja Nurmesniemen kanssa. Myös he jatkavat vuoden mittaisilla sopimuksilla, Hassinen kertoo.

HPK:n kanssa jatkosta ovat sopineet jo aiemmin Kiira Laine, Karoliina Jaakkola, Elise Heikkilä, Julia Rouru, Ella Pietikäinen ja Jonna Pitkänen. (HäSa)