Uutiset

Enduromestaruudet ratkaistaan Riihimäellä

Moottoripyörien enduron henkilökohtaiset ja kerhojoukkueiden suomenmestaruudet ratkaistaan viikonvaihteessa Riihimäellä. Kahdet SM-pisteet tarjoavaan kaksipäiväiseen kisaan on ilmoittautunut Suomen kärkimiehistö.

Henkilökohtaisissa SM-luokissa on vielä useilla kuljettajilla mahdollisuus mestaruuteen, kun puolet kauden SM-pisteistä on jakamatta.

Riihimäellä nähdään endurovauhtia myös maailman huipulta, kun enduron MM-sarjassa E1-luokan kakkospaikalla oleva Eero Remes starttaa kisaan.

Remeksen ohella E1-luokan SM-taistossa nähdään käsivammastaan toipunut Antti Hellsten ja luokan pistejohdossa oleva Joni Kaivolainen.

Kauden aiemmissa SM-kisoissa kolmen kärkeen luokassa on yltänyt myös Kimmo Hurri, Joni Tuominen ja Jari Pulkkinen.

Jari Mattila Kahvakoplasta ja Roni Nikander Nummelasta starttaavat puolestaan pistejohdossa E2-luokan kilpailuun. Sarjan kolmospaikalta kisaan lähtee Niki Ahola.

E3-luokassa nähdään muun muassa luokkaa johtava Kahvakoplan Marko Tarkkala, viime vuoden mestari Toni Eriksson ja kolmantena sarjassa oleva Henri Himmanen.

Nuorten SM-luokassa on mukana lähes 20 alle 20-vuotiaista kuljettajaa. Nuorten SM:n kaikki kärkinimet kuten Antti Kujanpää, Eemil Helander ja Antti Hänninen ovat mukana kisassa.

Riihmäellä ratkaistaan myös kerhojoukkueiden suomenmestaruus. Kerhojoukkueen muodostaa kunkin kerhon ne kolme kuljettajaa, joilla on paras lauantain ja sunnuntain kisan yhteenlaskettu tulos.

Joukkuekisan suosikkeja ovat Helsingin Moottorikerho, Riihimäen Mooottoripyöräkerho Kahvakopla, Tuusulan Moottorikerho ja Vantaan Moottorikerho. (HäSa)

Asiasanat

Menot