Uutiset

Energiansäästö syntyy pienistä puroista

Vattenfallin järjestämä Vuoden Energiaperhe -kisa kolmen energiatehokkaan perheen kesken on saavuttanut puolivälin. Kaikki perheet ovat tähän mennessä ylittämässä tavoitteensa roimasti.

-Viiden prosentin tavoite oli saavutettavissa suhteellisen pienillä toimilla. Osallistujat ovat panostaneet energiankäyttönsä tehostamiseen paljon, ja he ovat tässä vaiheessa päässeet jopa 20 prosentin säästöihin. Tämä tarkoittaa keskiverron kaukolämmitetyn omakotiasujan sähkölaskuun 200 euron ja sähkölämmitetyn kodin jopa 300-400 euron säästöä vuodessa, sanoo energia-asiantuntija Airi Laakkonen Vattenfallista.

Hämeenlinnalainen Horilan perhe aikoo viettää kesän kotosalla, mikä Mikko Horilan mukaan vääjäämättä kasvattaa kulutusta.

-Kilpailun vertailukulutus on viime vuodelta, jolloin olimme kesällä reissussa noin kuukauden ja tänä vuonna vastaavaa reissaamista ei ole tiedossa. Eli käyrämme tulee varmasti kulutuksen osalta nousemaan ja säästöprosentti puolestaan laskemaan. Syksyn myötä sitten säästökohteita löytyy taas helpommin.

Kaukolämmitteisessä talossa asuvat Horilat ovat pienentäneet energiankulutustaan 20 prosenttia. Nelihenkisessä perheessä ei eletä kuitenkaan askeettista elämää, vaan kaikki on jatkunut suurin piirtein niin kuin ennenkin.

-Emme ole muuttaneet kaikkea ja elä sähkönkulutuksen suhteen säästöliekillä. Sen sijaan olemme löytäneet ne pienet purot, jotka yhdessä tuovat hyvän lopputuloksen. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic