Uutiset

Enkelit tanssivat torilla

Hämeenlinnan torin ympäristössä voi nähdä enkelten tanssia keskiviikkona 20. joulukuuta, kun Sisä-Suomen tanssin aluekeskus tuo Neljä yötä jouluun -performanssinsa kaupunkiin.

Performanssin ovat suunnitelleen tanssitaiteilijat Tuula Linnusmäki ja Minna Saari ja siinä esiintyy 12 tanssijaa mm. Hämeenlinnan tanssi- ja liikuntakeskuksesta sekä Sibelius-opistolta. Myös tanssitaiteilijat Merja Uotila ja Heisi Wasko ovat mukana.

Viime vuonna enkelit valtasivat Tampereen keskustan, ja tänä vuonna perinnettä halutaan jatkaa Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen muilla paikkakunnilla.

– Enkelit ovat kaikki oman näköisiänsä ja oloisiansa. Tarkoitus on näyttää olemassa olevilta, juuri tähän hetkeen tipahtaneilta enkeleiltä, Tuula Linnusmäki kertoo.

Sisä-Suomen tanssin aluekeskus on yksi viidestä opetusministeriön tuella toimivasta tanssin aluekeskuksesta. Vuonna 2004 toimintansa aloittaneeseen keskukseen kuuluvat Pirkanmaa, Keski-Suomi sekä Häme.

Tanssin aluekeskuksten tarkoituksena on edistää tanssialan työllisyyttä sekä vahvistaa tanssin asemaa omalla toiminta-alueellaan. (HäSa)

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic