Uutiset

Ennätysmäärä nuoria nautti Janakkala Gamesin tunnelmasta

Janakkalan Janan yleisurheilijoiden puheenjohtaja Arja Keltomäki sai aiheesta olla tyytyväinen Janakkala Games -kisojen toisena päivänä. Liinalammin urheilukentällä taisteli ennätysmäärä 9-15-vuotiaita urheilijoita ja kehujakin tuli.

-Osallistujia on nyt 612 ja lajisuorituksia likemmäs 1 700, joten kyllä nämä ovat isoimmat Janakkala Gamesit. Järjestelyt menevät jo rutiinilla ja urakka on aina sama, vaikka kisoihin tulisi vähän enemmän kilpailijoita. Aikataulujen sovittaminen on haaste, mutta hienosti olemme siinä pysyneet, Keltomäki sanoi.

Kisat sujuivat mainiosti jo lauantaina, ja janalaiset saivatkin pitkän päivänsä päätteeksi sähköpostilla ansaittua kiitosta kisavierailta. Viestissä Janaa kehutaan estoitta ja epäillään monen isommankaan seuran pystyvän samaan.

-Moni sanoo, että tämä on sellainen kesän tapahtuma, jota odotetaan. Lapset saavat käydä täällä 9-vuotiaasta 15-vuotiaaksi asti, joten kilpailu on sellainen, johon aina tullaan. Kioskivaunun seinällä on yksi palaute, joka kyllä lämmittää, Keltomäki myöntää.

Nuorena?monipuolisesti

Janan 10-vuotias Erika Ahvenharju ponnisti sunnuntaina hienon pituushyppysarjan. Ahvenharju paransi pituuden ennätystään sentillä tulokseksi 397 ja teki sen kahdesti. Sarjan täydensivät kaksi kertaa lukemaan 392 lentäneet hypyt.

-Tämä oli minun paras sarjani ja se tuntui aika kivalta, vaikka tulos jäikin ihan vähän alle neljän metrin. Neljä metriä on seuraava tavoitteeni, Erika sanoi.

Hän aloitti kilpailun tasan vuosi sitten edellisessä Janakkala Gamesissa. Silloin kantoi noin kolme ja puoli metriä, joten vuoden tulosparannus on reilu.

-Sen jälkeen olen kilpaillut aika paljon, mutta en kuitenkaan kierrä ympäri Suomea. Käyn Hämeenlinnassa, Tampereella, täällä ja Helsingissä, Ahvenharju selvitti.

Lauantaina 15-vuotiaiden poikien pituudessa säväyttänyt Riku Sillanpää oli iskussa sunnuntaina pituuspaikalla. Sillanpää pääsi parhaallaan 573 ja paransi samalla ennätystään roimasti sekuntia. Sillä heltisi kolmas sija Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Joel Kellyn (tulos 585) ja Keski-Uudenmaan Yleisurheilijoiden Petri Ihanderin (580) jälkeen.

Tuomas Välläri?lennätti kuulaa

Janan Tuomas Välläri onnistui puolestaan mukavasti 10-vuotiaiden poikien kuulassa. Tervakoskelainen työnsi tasan yhdeksän metriä ja paransi ennätystään puoli metriä.

-En osannut odottaa näin kovaa parannusta. No ehkä se tuli treenauksen ansiosta. Käymme kentällä iskän kanssa harjoittelemassa, kolme vuotta kuulaa työntänyt Tuomas sanoi.

Hämeenlinnan Tarmon Juha Hyvärinen taisteli lievästä jalkavaivasta huolimatta kolmanneksi 13-vuotiaiden poikien 1 000 metrillä. Lisäksi hän oli viides korkeudessa.

-Juoksu meni ihan hyvin. Mietin ennen starttia, pystynkö juoksemaan ollenkaan, sillä oikea etureiteni on ollut vähän kipeä. Se kuitenkin lämpeni verryttelyjuoksussa, eikä häirinnyt, Hyvärinen kertoi.

Lauantaina kaksi voittoa ja kakkostilaa napannut Nea Hyvärinen oli sunnuntaina ykkönen pituudessa tuloksella 535, kolmas kuulassa ennätyksellään 11,62, neljäs 300 metrillä (42,98) ja seitsemäs 100 metrillä (13,40).

Vakkilainen tyytyväinen?ennätykseen

Myös 13-vuotiaiden poikien seipäässä nähtiin voittajan oma ennätys, kun Helsingin Kisa-Veikkojen Dani Vakkilainen ylitti riman korkeudessa 252.

-Treeneissä on mennyt 260, mutta tämä on virallinen ennätys, viime vuoden lopusta lähtien lajia enemmän harjoitellut Vakkilainen sanoi.

Eläintarhan kentällä treenava Vakkilainen pelaa jalkapalloa IF Gnistassa ja harrastaa sen lisäksi kitaransoittoa.

-Yleisurheilu on kuitenkin ykkösjuttu. Olisi ihan kiva joskus olla maajoukkueessa, Vakkilainen myönsi. (HäSa)