fbpx
Uutiset

Ennätysyleisön kerännyt Wanajafestival sujui lähes häiriöittä

Lauantaina Hämeenlinnassa päättynyt Wanajafestival sujui järjestäjien näkökulmasta varsin esimerkillisesti. Tapahtuman turvallisuusjärjestelyistä vastanneen Local Crew’n toimitusjohtaja Ville Ketonen luonnehtii festivaalialueen viikonloppua äärimmäisen rauhalliseksi.

-Poliisin kanssa joutui tekemisiin kaksi tai kolme ihmistä, ja ensiapua vaativia tilanteita oli joitain kymmeniä, mikä on hyvin pieni määrä tällaisessa tapahtumassa, Ketonen sanoo.

Purku- ja siivoustyöt alkoivat Linnanpuistossa jo sunnuntain vastaisena yönä. Sunnuntai-iltapäivään mennessä oli purettu aluetta kiertäneet aidat sekä suurin osa teltoista ja kojuista. Roskia näkyi lauantai-iltaan verrattuna enää pieni murto-osa, ja esiintymislavojen purkaminen eteni hyvää vauhtia.

Tapahtuman tuottaja Arde Jokinen uskoo purkutöiden valmistuvan vielä sunnuntain aikana ja viimeistenkin tarvikkeiden lähtevän puistoalueelta viimeistään tiistaina.

Viikonlopun tarkka yleisömäärä ei ollut vielä sunnuntainakaan selvillä, mutta Jokisen mukaan kävijöitä oli varmasti yli 15 000, mahdollisesti jopa tuhat enemmän. Vaikkei tavoiteltu 20 000 festivaalivieraan raja ylittynyt, järjestäjien mieltä lämmittää joka tapauksessa syntynyt uusi kävijäennätys. (HäSa)

Menot