Uutiset

Ensiavussa alkaa maanantaina lattiaremontti

Huhtikuussa 2007 käyttöön otetussa Kanta-Hämeen keskussairaalan Hämeenlinnan yksikön ensiavussa ja tarkkailuosastolla alkaa maanantaina lattiaremontti. Kolmivaiheinen korjaustyö kestää noin vuoden.

Epäilyksen sisäilman puhtaudesta herätti muutaman hoitajan oireilu, vaikka kantasairaalan ja päivystysklinikkarakennuksen väliset yhdyskäytävät oli jo avattu ja kuivattu.

VTT:n teettämässä sisäilmatutkimuksessa selvisi, että uudessa rakennuksessa lattiamatto oli liimattu liian kosteaan betoniin. Tämä aiheutti kemiallisen reaktion, jossa muovimaton pehmitteen ja liiman hajoamistuotteita vapautui työtilaan. Potilaille kemiallinen reaktio ei ole aiheuttanut ongelmia.

Korjaustöitä tehdään makuuasennossa olevien potilaiden alueella, ensiavun 20-paikkaisessa seurantatilassa, 24-paikkaisella tarkkailuosastolla sekä näiden alueiden välisillä käytävillä.

Ensi maanantaina alkavassa A-vaiheessa suljetaan eristyshuoneet ja toinen alkuhoitohuone. Tarkkailuosaston paikkamäärä putoaa puoleen, mutta seurantapaikat ovat käytettävissä. Nykyiseen odotustilaan tehdään väistötiloja.

B-vaihe alkaa todennäköisesti syyskuussa. Ylilääkäri Ari Palomäki luonnehtii tätä vaihetta vaikeimmaksi, sillä se sulkee ambulanssioven. Ensiapu muuttaa tarkkailuosastolle, jolloin hoitohenkilökunta joutuu ottamaan lukuisia lisäaskelia liikkuessaan osastolta toiselle.

Remontin viimeinen vaihe osuu talveen 2010-2011, jolloin korjataan tarkkailuosasto.

Päivystysklinikkarakennuksen urakoitsija Lujatalo oy on kieltäytynyt tekemästä korjaustöitä, jotka VTT:n arvion mukaan ovat välttämättömiä. Sairaanhoitopiiri teettää lattiaremontin siis itse, mutta Lujatalolle on ilmoitettu, että lasku sekä selvityksistä että itse remontista seuraa perästä. (HäSa)