Uutiset

Ensiksi unille

Haukotus. Idols-kilpailusta syksyn aikana tutuksi tulleen hämeenlinnalaisen luokaopettajaopiskelijan Ilkka Jääskeläisen iloinen puheenpulputus katkeaa. Ja sitten se jatkuu jälleen.
Hetken kuluttua nopeat ja polveilevat lauseet keskeytyvät nauruun. Jääskeläinen on aikeissa paljastaa, miten hän voi jatkuvasti olla niin energinen.

– Hahaha. Sanon kyllä suoraan, etten ole koko ajan ollut hyvällä tuulella. Mieliala on vaihdellut jopa hetkittäin.
Idolsin tahti on rankentunut koko ajan. Joku voi kuvitella, että aika finaalin lähestyessä olisi ollut vain haastatteluja, mutta tämä on kyllä käynyt työstä, hän vakuuttaa.

– Karsinnat eivät olleet mitään tähän treenaamiseen verrattuna. Viime viikot ovat menneet suhteellisen vähillä unilla. Aina on ollut biisejä treenattavana, eikä biisin valitseminenkaan käy minuutissa. Uusia vaatteitakin on pitänyt etsiä joka viikko, hän selvittää.

Tästä aamusta lähtien biisien valitseminen on loppu. Tai siis Idols-kilpailukappaleiden valitseminen – muuten Jääskeläinen lienee vasta senkaltaisten valintojen alussa.

Selvää on, että nyt Ilkkaa vasta viedäänkin. Eipä taida edes olla väliä, onko hän ykkönen vai kakkonen.

Porekylpyyn ja vanhempien hoiviin

Ilkka Jääskeläinen ilmoitti jo monta päivää ennen finaalia, että kävipä miten tahansa, kisan jälkeen hän ensimmäisenä halaa Katri Ylanderia, kilpakumppaniaan kalkkiviivoille asti. He ovat viime ajat olleet myös kämppiksiä.

Nyt, kisan jälkeen, Jääskeläisellä on halin lisäksi muitakin suunnitelmia. Muutama ensimmäinen päivä Idols-kisan ratkeamisen jälkeen kulunee lehdistötilaisuuksissa, mutta sen jälkeen Jääskeläinen aikoo – nukkua.

– Okei, sen jälkeen menen ensimmäisenä kunnon saunaan ja kylpyyn poreammeeseen. Hierontaa, sen sellaista, hän miettii.

– Haaveilen myös joulusta Tampereella vanhempien luona. He syöttäisivät mua. Sitten heräisin, ja olisi jouluaamu, mutta en näkisi mitään, koska päälläni olisi niin paljon lahjoja. Tai no, ei lahjojakaan tarvita. Sekin on lahja, että pitkästä aikaa näen läheisiäni.

Joululomallaan Jääskeläinen aikoo suunnata myös etelän lämpöön. Tarkempaa kohdetta hän ei luonnollisesti halua paljastaa.

Harvahiuksinen opettaja?

Entäs muu elämä? Ilkka Jääskeläinen aloitti tänä syksynä opinnot opettajakorkeakoulussa Hämeenlinnassa. Ymmärrettävistä syistä häntä ei ole viime viikkoina nähty koulun penkillä.

No mitä, mitä? Tuleeko miehestä nyt opettaja vai artisti?

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että laulamisella voisi pystyä jopa elämään. Se on Suomessa harvinainen mahdollisuus, Jääskeläinen sanoo hitaasti.

– Nyt tuntuu siltä, että lähden yrittämään laulajanuraa. Ei voi olla sattuma, että olen päässyt tässä kisassa näin pitkälle. Sanoin jo viikolla, että ainakin taakse jäivät kaikki pojat, hahaha.

Jääskeläinen vakavoituu. Opinnot saavat jäädä ”lepoon” vielä toistaiseksi. Keikkabussissa voisi teoriassa lukea tenttiin, mutta opettajaksi opiskelemiseen liittyy läsnäolopakko.

– Ehkä sitten, jos suosio hiipuu, ja keski-ikä tuo mukanaan suurempia housuja, paksut silmälasit ja ohenevan tukan, ryhdynkin opettajaksi. Se on kuitenkin mielestäni niin sanotuista perusammateista paras.

Päivän lehti

15.8.2020