Uutiset

Ensimmäiselle luokalle ja esikouluun ilmoittaudutaan ilman paperilomaketta

Hauhon Ilmoilassa asuva Otto-Akusti Kokki aloittaa koulutiensä Alvettulan koulussa ensi elokuussa. Tulevan ensiluokkalaisen kouluun ilmoittautumisen hoiti äiti Laura Kokki, sähköisesti. Tietokoneella hoitui myös Otto-Akustin pikkuveljen Vertti Kokin ilmoittautuminen esikouluun. Hämeenlinnassa ilmoittaudutaan tänä vuonna sähköisesti ensimmäistä kertaa sekä kouluun että esikouluun.

-Kouluun ilmoittautuminen ja esikouluun ilmoittautuminen hoituivat helposti sähköisesti. Poikien pikkusiskon Matildan päivähoitohakemus täytyi kuitenkin tehdä kirjallisesti. Samoin koulukuljetushakemus tehdään kirjallisesti, Laura Kokki kertoo.

Laura ja Jussi Kokki kiittävät sähköisen ilmoittautumisen kätevyyttä. Vanhemmat ovat muutenkin tottuneet hoitamaan asioita verkkopalveluina. Kaupungin palveluihin tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla.

-On tietysti hankalaa, jos kotona ei ole nettiyhteyttä ja ilmoittautuminen täytyy lähteä tekemään vaikkapa kirjaston palvelupisteeseen, he miettivät.

Laura Kokki toivoo kaupungin siirtävän myös päivähoitohakemusten täyttämisen sähköiseen muotoon. Kouluun ilmoittautuminen oli hänen mielestään yksinkertaista.

-Ainoa miinus oli se, että hakemuksen tehtyäni olisin toivonut kuittausta siitä, että lähetetty viesti meni perille.

Vanhempien toive ja kaupungin tapa

Ensiluokkalaisten sähköinen ilmoittautuminen kouluun on otettu Hämeenlinnassa hyvin vastaan. Vuonna 2004 syntyneiden lasten huoltajat saivat ohjeet ilmoittautumisesta viikolla 5. Esikoululaisten huoltajat saivat ilmoittautumisohjeensa viikkoa aiemmin.

Uusia ensiluokkalaisia on tänä vuonna reilut 700. Koulutielle lähdetään 10. elokuuta.

-Sähköinen ilmoittautuminen on otettu hyvin vastaan. Ohjeiden postittamisen jälkeen tuli aika nopeasti jo parisataa ilmoittautumista, kaupungin opetus- ja kulttuuripalveluiden palvelupäällikkö Johanna Hyytiä kertoo.

Sähköinen ilmoittautuminen on nyt mahdollista, sillä koko Hämeenlinnassa on vihdoin käytössä yhteinen oppilashallintojärjestelmä, Wilma. Aiemmin käytössä oli kaksi erilaista järjestelmää.

-Sähköinen ilmoittautuminen on nopeampaa ja vanhempien ei tarvitse postitella lomakkeita. Kaupungin strategiaan kuuluu myös sähköisten palveluiden lisääminen, Johanna Hyytiä tiivistää.

Sähköiseen ilmoittautumisjärjestelmään siirryttiin Hämeenlinnassa vanhempien toiveiden perusteella. Tähän mennessä sähköisestä ilmoittautumisesta on kuulunut kaksi pientä soraääntä.

-Kahdessa palautteessa on ihmetelty eikö kylmempää keinoa ole kouluun ilmoittautua kuin sähköinen järjestelmä, Johanna Hyytiä kertoo.

Sähköisen ilmoittautumisen arvostelijoita on kouluvirastosta lohdutettu sillä, että ilmoittautuminen on vasta tietojen keräämistä. Päätökset oppilaaksi otosta tulevat kotiin postissa ja omaan tulevaan kouluun pääsee toukokuussa tutustumaan aivan entiseen malliin.

Tietokoneettomat voivat käydä ilmoittautumassa kaupungin palvelupisteissä kirjastoissa tai kouluvirastolla. Aivan perinteiseen paperiversioonkin saa vielä turvautua. Pyydettäessä kouluvirasto postittaa paperitulosteen ja postituskuoreen. Kouluun ilmoittautumisaikaa on 18. helmikuuta saakka.

-Paperiversio naputellaan sitten virastolla sähköiseen muotoon, Johanna Hyytiä selvittää. (HäSa)

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic