Uutiset

Ensin on hoidettava KalPa

Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Hämeenlinnan Pallokerhon naisten jääkiekkojoukkue aloittaa kevään tärkeimmät pelit tiistaina, kun se avaa puolivälieräsarjan kotonaan kuopiolaista KalPaa vastaan. HPK:n päävalmentaja Vesa Mäkinen muistuttaa, että joukkueen pitää olla hereillä heti pudotuspelien alusta asti.

– Periaatteessa on sama, kuka vastaan tulee. Meidän pitää olla valmiina heti tiistaina, jos haluamme mennä keväällä loppuun asti. KalPa on hyvä mittari, ja pystymme varmasti toteuttamaan niitä asioita, mitä olemme harjoitelleet ja saamaan pelaamiseemme varmuutta, Mäkinen sanoo.

HPK on valmistautunut puolivälieräavaukseen runkosarjan päätöskierroksen jälkeen reilun viikon ajan.

– Olemme käyneet tarkemmin läpi viisikkopelaamisen ja puolustuspään tiettyjä asioita. Olemme pyrkineet tuomaan peliin niitä hyviä asioita, joilla pystyimme sarjan loppupuolella haastamaan kovia joukkueita.

Kerhon terveystilanne ei ole paras mahdollinen.

– Leinosen Emmillä on varmaankin ainakin tämän ensimmäisen kierroksen pois kokonaan ylävartalovamman takia. Katsotaan, missä vaiheessa hän pääsee mukaan. Susanna Tapani oli viime viikon maajoukkueen mukana, mutta hänen pitäisi olla mukana tiistaina, Mäkinen uskoo.

HPK on voittanut KalPan tällä kaudella joka kerta, mutta päävalmentaja varoittaa vastustajan aliarvioimisesta.

– Pelin sisällä on ollut paljon tilanteita, joissa KalPa on vaarallinen. Kuopiolaisilla on muutama hyvä yksilö, ja joukkue tekee vastahyökkäyksiä. Saamme olla tarkkana, ettei pelissä tule nukahtamisia. Parissa viimeisessä pelissä maalivahtimme ovat onnistuneet hyvin, Mäkinen muistuttaa.

HPK ja KalPa pelaavat ensimmäisen kerran tiistaina Metritiski-areenassa kello 19. Jatkoon tarvitaan kolme voittoa. Joukkueiden toinen kohtaaminen on torstaina Kuopiossa ja Hämeenlinnassa pelataan varmasti vielä lauantaina kello 14.15. Tarvittaessa joukkueet kohtaavat sunnuntaina Kuopiossa ja tiistaina Hämeenlinnassa. (HäSa)

Asiasanat