Uutiset

Ensin tehtiin virheitä, sitten pisteitä

Jännitys vei kahdessa ensimmäisessä erässä parhaan terän HPK:n otteista, kun joukkue kohtasi lauantaina vieraissa Oriveden Ponnistuksen. Kerho syttyi kuitenkin taistelemaan ja voitti naisten Mestaruusliigan tasaväkisen ottelun 2–3 (25–21, 25–20, 22–25, 25–27, 15–17).

Ottelun alkupuolella HPK:lla oli vaikeuksia etenkin vastaanoton kanssa. Toinen erä oli myös varsin virheiden sävyttämä.

– Siinä vaiheessa oli aika kamalaa peliä. Suoria virheitä oli liikaa, HPK:n päävalmentaja Kai Stenius sanoi ottelun jälkeen.

Toisessa erässä Stenius yritti saada ryhtiä vastaanottoon vaihtamalla liberoa. Salla Karhun tulo Tiiamari Sieväsen tilalle ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta ja kolmannessa erässä Sievänen oli taas kentällä.

– Kokeilin tällaista vaihtoa nyt ensimmäisen kerran tällä kaudella, mutta se ei oikein toiminut. Toisaalta Tiiamari sai pohdiskella erän verran ja tuli takaisin ihan hyvällä otteella.

Konecnalla iso urakka

Kolmannessa erässä jännitys ilmeisesti laukesi ja Kerhon peli alkoi parantua. Slovakialaisvahvistus Martina Konecnan painavat iskut alkoivat upota vastustajan kenttään ja OrPo sortui puolestaan virheisiin. Kolmas erä kirjattiin lopulta HPK:lle lukemin 22–25.

Hämeenlinnalaisten peli kulki myös neljännessä erässä ja näin tasainen kamppailu venyi aina viidenteen erään asti.

Viimeistä erää OrPo ehti jo johtaa 14–10, mutta kaikki ottelupallot valuivat hukkaan, kun Kerho aloitti rynnistyksen. Konecna oli jälleen vauhdissa ja petasi viuhuvilla syötöillään voiton HPK:lle.

– Huikea suoritus, Stenius hehkutti.

Voitosta huolimatta parannettavaakin jäi. HPK:n hyökkäys oli lauantaina paljolti yhden naisen hartioilla. Konecnalle kertyi nimittäin hyökkäyksiä peräti 56 kappaletta.

– Toki osa niistä menee torjuntaan. Mutta onhan tuo paljon, kun ottaa vielä huomioon hänen hyppysyöttönsä. Apuja olisi tänään kaivattu muilta, Stenius pohti.

Tuomareille kiitosta

Tuomarityöskentely aiheutti HPK:n edellisessä kotiottelussa napinaa. Lauantainakin tuomarit nousivat puheenaiheeksi, nyt kuitenkin myönteisissä merkeissä.

– Etenkin rajatuomarit olivat tänään erinomaisia. En huomannut, että he olisivat tehneet yhtään virhettä. Täytyyhän heitäkin joskus kehua, Stenius naurahti.

HPK ja OrPo kohtaavat seuraavan kerran jo viikon kuluttua. Kerhon emännöimää ottelua ei kuitenkaan pelata Hämeenkaaressa vaan Lopella.

Kai Steniuksen mukaan poikkeuksellisella ottelulla halutaan tehdä lajia tunnetuksi myös maakunnassa ja otteluun onkin vapaa pääsy.

– Halli on uusi molemmille joukkueille, sillä meidänkään pelaajat eivät ole siellä vielä käyneet. Siinä mielessä ollaan siis tasoissa, Stenius sanoi. (HäSa)

Asiasanat

Mainos