Uutiset

Epäonnistumisten kausi takana

HPK:n toimitusjohtajaa Risto Korpelaa ei ole tänä keväänä paljon naurattanut. Kerhon kausi epäonnistui sekä urheilullisesti että taloudellisesti.

-Teimme virheitä monella taholla. Ansaitsimme vuodesta 1988 alkaneen liigataipaleemme heikoimman sijoituksen. Meillä on nyt peiliin katsomisen ja jälkipyykin paikka, miettii Korpela.

Hän myöntää, että peräti kahteentoista peräkkäiseen tappioon huipentuneesta kaudesta jäi huono maku – erityisesti kauden lopusta.

-HPK vaihtoi valmentajaakin ensimmäisen kerran sitten vuoden 1997. Jouduimme siihenkin. Ehkä vaihdos tehtiin kuitenkin liian myöhään. Timo Lehkosen johdolla joukkue nousi jo play off -viivan kynnykselle. Minimitavoite, sarjapaikan säilyttäminen, onnistui. Sen jälkeen loppukausi oli HPK:lta anteeksiantamaton. Pelaajien ammattiylpeys ei kantanut, vaikka yleisöä kävi peleissä mukavasti.

Korpelan mukaan HPK epäonnistui joukkueen rakentamisessa.

-Viime keväänä lähteneiden avainpelaajien – Teemu Lassilan, Ville Viitaluoman ja Juuso Puustisen – korvaamisessa emme onnistuneet. Epäonnistuimme hankinnoissamme. Eivät he ehkä huonoja pelaajia ole, mutta eivät meillä onnistuneet. Toisaalta joukkueessa oli myös monta pelaajaa, jotka pelasivat edellisellä kaudella HPK:ssa hyvin, mutta hekään eivät onnistuneet tällä kaudella.

Korpela antaa synninpäästön joukkueen nuorille maalivahdeille Mikko Tolvaselle ja Mika Järviselle.

-Maalivahtiosastolla meillä alkoi uusi projekti. Maalivahtimme ovat nuoria pelaajia, joilla on mahdollisuus kehittyä vaikka kuinka pitkälle. Ja pelasivathan he tälläkin kaudella ajoittain erittäin hyvin. Lassila on kuitenkin maailmanmestari ja maailmanluokan maalivahti.


Talous tiukalla

Heikko menestys näkyy myös seuran taloudessa, vaikka yleisökeskiarvo oli lähes 3 500.

-Budjetoitu yleisökeskiarvo meillä oli 3 600. Tuote ei ollut kunnossa, mutta silti yleisöä oli katsomossa jopa yllättävän hyvin. Markkinointipuolellakaan emme yltäneet ihan tavoitteeseen, joten kaudesta jää miinusmerkkinen tulos myös taloudellisesti.

Korpela myöntää, että HPK:n taloudellinen tilanne on hyvin hankala.

-Aikaisempina vuosina taloudesta voitiin puhua sivulauseissa. Nyt tilanne on niin hankala, että ne asiat menevät otsikkoihin. Nyt jos koskaan HPK tarvitsee ystäviään ja koko seutukuntaa. Muuten meidän on oikeasti ruvettava puhumaan olemassaolostamme. Taloutemme ei kestä enää yhtäkään isosti tappiollista kautta. Riskinottokykymme on äärimmäisen pieni.

HPK käy parhaillaan yt-neuvotteluita lähinnä toimiston työntekijöiden kanssa. Korpelan mukaan ketään ei kuitenkaan välttämättä irtisanota.

-Neuvotteluissa on kyse nimenomaan toimintatehokkuuden parantamisesta ja tiettyjen toimien uudelleen organisoimisesta.


Iso remontti edessä

Niin tukala ei HPK:n tilanne kuitenkaan ole, että liigapelit olisivat uhattuna – ainakaan vielä. Ensi kauteen HPK aikoo lähteä uusin ja vereksin voimin.

-Tarkoituksemme on saada sellainen joukkue, josta kannattajamme ja me itse voimme olla ylpeitä, Korpela vakuuttaa.

Valmentajakuvioista ja myös tietyistä uusista pelaajista HPK kertoo ensi viikon alussa.

Senkin Korpela myöntää, että HPK:n joukkue tulee kokemaan ison remontin. Tämän kauden joukkueen pelaajista suuren osan sopimus päättyy. Valtaosa heistä ei jatka HPK:ssa.

-Lähdemme eteenpäin uudella ilmeellä ja niin on syytäkin tehdä. Haluamme pelilliseen ilmeeseemmekin ison remontin.

HPK:ta ei ole takavuosina voinut syyttää omien kasvattien suosimisesta. Siihenkin on tulossa muutos. Korpelan mukaan menestyneille A-junioreille on tarjolla näytön paikkoja liigajoukkueessa.

-Nuoria on tullut ja tulossa. Se on yksi tämän kauden harvoista myönteisistä asioista. Haluamme pitää kiinni omista lahjakkaista pelaajistamme. Tällä kaudella Otto Paajanen ja Teemu Rautiainen tulivat hyvin miesten liigaan. Olen varma, että heistä meillä on vielä paljon enemmän iloa ensi kaudella.


Joukkue ei halpene

Vaikka HPK:n talous on kuralla, seuran liigajoukkueen pelaajabudjetti ei Korpelan mukaan pienene.

-Pelaajabudjettimme oli 1,7 miljoonaa euroa. Tarkoituksemme on, ettei siitä tingitä. Kalliimmista joukkueistamme olemme tulleet olojen pakosta jo puoli miljoonaa euroa alaspäin. Liigajoukkue on HPK:lle tuote, jonka on oltava kunnossa. Emme voi säästää itseämme hengiltä. Meillä on oltava kilpailukykyinen joukkue.

Korpela painottaa, että urheilu on HPK:ssa tästä eteenpäin entistä vankemmin keskiössä.

-Kaikki muu on tukitoimia urheilun hyväksi, hän vakuuttaa. (HäSa)

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic