Uutiset

Erika Jänkä rullasi tuplasti SM-kultaa

Ahveniston Ampumahiihtäjien mitalimäärä kasvoi sunnuntaina kymmeneen Imatralla, jossa ratkottiin rulla-ampumahiihdon suomenmestaruudet. Lauantain pikamatkojen neljän mitalin jatkoksi normaalimatkoilta tuli kuusi mitalia, joista kaksi kultaisia.

Erika Jänkä ylsi tuplamestariksi N21-sarjassa ja Auli Kiskola oli molempina päivinä hopealla. Sunnuntaina kaksikon ero oli kaksi minuuttia ja 40 sekuntia. Jänkä selvisi yhdellä sakolla Kiskolan ammuttua viisi hutia.

– Kivat kisailut tähän väliin. Papinsaaren Juhan kanssa saatiin ratkaistua pystyammunnan tärinäongelmat ja sitä kautta löytyi ammuntaan varmuus. Hiihto oli vähän mitä oli. Eilen sippasin viimeisellä kiekalla ja tänään ei uskaltanut lähteä lyömään kovaa ennen vikaa kierrosta. Tästä lähtee kova reenijakso huomenna alkavalla Talent-ryhmän leirillä, Jänkä kertoi.

Miesten normaalimatkalla AAH:n Mikael Koivunen oli kahdella sakolla (0+0+0+2) toinen vain 16 sekuntia mestari Sami Orpanalle (1+0+1+2) hävinneenä.

Naisten molempien päivien kärkikaksikko oli odotetusti Kaisa Mäkäräinen ja Mari Laukkanen. Sunnuntaina ero kasvoi Laukkasen viiden sakon myötä yli viiteen minuuttiin (+5.15). Mäkäräinen selvisi yhdellä sakolla.

AAH:n toisen SM-kullan sunnuntaina ja yhteensä neljännen voitti Seeti Salonen (M15). Pronssille ylsivät Fanny Kukonlehto (N15) ja Timo Salonen (M50).

Roope Nyström oli M17-neljäs, Hilda Kukonlehto N16-viides ja lauantain mestari Kaisa Keränen N15-kuudes.

Riihimäen Kiskon Osmo Haapanen oli M65-tuplamestari ja Anu Koistinen (N35) sai lauantain SM-kullan jatkoksi sunnuntaina pronssia. HäSa

Asiasanat